2013. augusztus 28., szerda

Akane-Hachiko projekt #4 Rómeó x Júlia kritika 13-15. részek

Sziasztok!

     Igen, már itt is vagyok a következő résszel, mert ennek kellett még egy rész rögtön. Ebben a három (3!) részben annyi minden volt, hogy máris 10 pontos kritikát tudok belőle faragni (összesen 10!). Nem húzom az időt, vágjunk is bele!

HANGOK:
     1.  Amellett, hogy rengeteget dicsérem a remek soundtrack-eket... nem tudok elmenni a szinkronhibák mellett. Most hogy egy történet jó legyen, az alkotóknak meg kell azt akadályozni, hogy én azon kezdjek el gondolkodni miért valótlan... És ez itt nem történik meg, ugyanis... meglőnek egy lovat és egy ember kiabál, aztán pedig máshol hirtelen olyan kiabálásba kezd mindenki, aminek a fele is sok lett volna. Nem, ez nem jó!


KARAKTEREK:
     2. Ez dicsérettel fog kezdődni... és végződni is. Ugyanis találtunk egy jó karaktert: Francisco-ét, ami mind a kettőnknek bejött. Jól ki van dolgozva, úgy kivül, mint belül... Néha szivesebben láttuk volna őt Rómeó helyett, egyszerűen jobbra sikeredett... Kérdés, hogy ez a sztori szempontjából jó vagy rossz, de egyáltalán nem kell Rómeó legyen a legjobb pasi, csak azért, mert főszereplő, lehet nyugodtan Legolas Francisco is.
     3. Kezd érdekelni Hermione karaktere. Igen, utálom a nevét, mert egyszerűen szerintem ez már ide nem kellett volna beleférjen... de... A féltékeny Hermionénak lehetnek még olyan tartalékai, amelyek érdekessé teszik majd a sztorit. Mind a kettőnket meglepett, hogy a finom úrihölgy, akit megismertünk az elején mennyire bosszúálló is lehet... Piros pont!
     4. Mercutio! Újabb karakter, akit eddig nem igazán ismerhettünk meg, de talán ezután. A drámában szerettük őt mind a ketten, erre most jöttünk rá, ez a Mercutio egészen más, biztos vannak háttérszándékai... amiknek esetleg Hermione kisasszonyhoz is közük van, még nem mondhatunk pontosat, de mindenesetre érdekel minket a karakter, ami mindenképpen jó jel!


SZTORI:
     5. Egy animének mindig a sztorija a legtámadhatóbb, itt lehet legnagyobbat rontani. És sajnos ebben is van sok ilyen hiba. Ebben a néhány részben az egyik legnagyobb hiba talán az volt, hogy amikor Curio és Legolas Francisco elmennek megmenteni a bajbajutott drámakirálynőt Júliát, akkor szinte gyerekjáték volt nekik az akció. Egyszerűen nem tudtam komolyan venni a helyzetet, a vár őrsége nem is reagált, volt hogy csak nézték őket... és ennyi... Hát nem tudom, ez nagyon természetellenes volt... :(
     6. Egy másik dolog, hogy borzasztó idegesitő (és valószerűtlen is szerintem), hogy amikor sietni kellene és cselekedni, akkor egyes szereplőknek nyugisan van ideje arra is, hogy megtárgyalják például az időjárást (csak egy példa volt, nem időjárásról beszélnek az animében). Szerintem normálisan iszkolni kellett volna, ahogyan csak tudnak, aztán utána megbeszélni a felmerülő nézetellentéteket.
     7. Nem nagy hiba, de megjegyzendő! Curio és Francisco honnan szerzett szárnyas lovat magának? Ok, ok... nem kötök bele... volt egy (azaz kettő) a hátsókertben...
     8. Nem is tudom, hogy nevessek vagy sirjak a hasonló jeleneteknél, szóval reméltem, hogy most nem kerül rá sok, de mégis. Rómeó kiugrik... a 3. emeletről... száll Júlia felé... és még csak meg sem üti magát a landolásnál. Bármelyik karakterről hamarabb elhiszem ezt, mint Rómeóról... komolyan... Hhjaj...!
     9. Ok, ok... Nem kötök bele abba, hogy eddig általuk nem birtokolt repülő lovakon közlekednek, de miért hullik annyira a tolla azoknak a lovaknak? Felhivom az alkotók figyelmét, ilyen tollhullással rendelkező lovak hátára nem ülünk fel, mert ha túl sok tollat veszitenek egyszerűen képtelenek lesznek repülni. Biológia óra vége!
    10. Ha már a 10., akkor legyen valami pozitiv. Az egyik rész elején Willy Shakespeare, ha igy nevezik, ha nem elkezd narrálni, szépen, drámai megfogalmazással felvázolja az eddig kialakult helyzetet. Szerintem és Hachiko-sama szerint is fantasztikus megoldás volt!


     Egyelőre ennyi, de hamarosan visszatérünk, mert már tényleg nincs sok a végéig. Remélem ti is kiváncsiak lesztek arra, hogy mi sül még ki ebből...

Akane-chan, XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése