2013. augusztus 9., péntek

Animét kap a Broken Blade manga

Sziasztok!

    Az AKK hirszerzője arról értesült, majd közölte velem, hogy Yoshinaga Yunosuke fanasy robot mangája (jól hangzik, nem?), a Broken Blade (vagy ha úgy jobban tetszik, akkor Break Blade) alapján egy második anime projekt is munkálatban van talán rá kellene vennem Hachiko-samát, hogy olvassa el a mangát és mesélje el nektek mit gondol róla. Ahogy én értettem, márpedig általában a fontos dolgokat jól szoktam érteni, erről az egész hirről egyenesen a forrásból tudunk, hiszen maga Yoshinaga vallotta be, hogy új projekt készül, mégpedig egy interjúban, amit a Media Fantasy kedden kiadott Da Vinci magazin szeptemberi számában olvashattak el a rajongók (hát, nem tudok róla, hogy itt kapni lehetne, és nem tudom mikor utazok legközelebb, szóval az infó másodkézből van). Mivel most is szeretnék felhivni a figyelmünket még mielőtt megtudnánk, hogy tulajdonképpen mire is kell készülnünk, nem meglepő, hogy elhangzott az a bizonyos, borzasztóan idegesitő kijelentés, miszerint a bővebb információkat majd megtudjuk valamikor a jövőben, amikor már nem fog annyira érdekelni minket :))
     Ahogy azt Yoshinaga is megfogalmazta, ez nem egy első, hanem egy újabb projekt, amivel a mangát feldolgozzák. Korábban már sor került hasonlóra, akkor egy hatrészes filmet készitettek a mangából, ami 2010 és 2011 között futott, akkor az a Sentai Filmworks munkája volt, és Észak-Amerikában jelent meg elsődlegesen. Most pedig lássuk mit mondott a Sentai Filmworks, amikor azt kérték tőle irja le a filmszériát, amit készitett:
     "Cruzonban, a gyerekek úgy születnek meg, hogy már akkor képesek irányitani a quartzot. Ez az erő lehetővé teszi a számukra, hogy lebegtetni tudjanak egyszerú tárgyakat vagy irányitsanak hatalmas nagy és komplex hordozható harci felszereléseket, amiket Golemeknek hivnak. De amikor egy ősi Golemet felfedeznek egy brutális háború tetőpontján, egy fiatal király és az ő gyönyörűséges királynéja Rygart Arrow-hoz fordulnak. Annak ellenére, hogy nem varázsló, Rygart képes csodálatos módon irányitani ezt az őskori és erőteljes fegyvert. De a harcban, az iskolai barátok válhatnak a legnagyobb ellenségekké és a szövetségeseknek vannak leggyanúsabb motivációik."
     A Flex Comic adta ki a mangát, eredetileg Japánban, és a G-mode Comic Meteor nevezetű weboldala teszi, mióta a széria folytatódott. A mangának, legalábbis az eddig megjelent 12 kötetének, összesen több, mint 2.1 millió példánya van fénymásolva és eladva (legalábbis a nagy része). A CMX Manga Amerikában is kiadott három kötetet, mielőtt a DC Comics leállitotta annak nyomtatását 2010-ben.
     A 2010-2011-es filmek Amino Tetsuro-ra voltak bizva, akire a Macross 7 és a Shiki is volt, az ő jobbkeze Habara Nobuyoshi volt, akit a Negima-ból vagy a Fafner-ből ismerhettek, mig az animálás folyamatát a Production I.G és a Xebek kezelte. A jeleneteket pedig az a Sogo Masashi irta, aki a Bleach-et, a Fairly Tail-t és a Gantz-ot is.

Akane-chan, XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése