2013. január 4., péntek

Toshokan Senshou


  Hiro Arikawa "Toshokan Sensou"- "Library War"-  2007-es mangasorozata alapján készült anime.
 Takayuki Hamana a rendezője ,aki a Blood-C-nek a rendezésében is résztvett és a Prince of Tennist is ő rendezte , ezenkivűl persze több más animében is rendezői szerepet vállalt, csak hát én most éppen lusta vagyok leírni :).

2019-ben járunk, egy olyan világban, ahol a média ártalmas befolyása ellen törvényt hoztak, ami a Média Fejlődési Egyezmény- na igen, az emberi túlzások netovábbja-. Ezáltal a hatalom minden olyan újságot, könyvet elkoboz vagy megsemmisít, ami szerintük ártalmas valamilyen szempontból a társadalomra. Katonai erőt is bevetnek céljaik megvalósítása érdekében . Mivel célpontjaik általában könyvtárak vagy könyvesboltok, a könyvtárak úgy döntenek, hogy annak érdekében, hogy megvédjék a könyveket és az írott média értékét, létrehoznak egy katonai csoportosulást- azt hiszem ez a megfelelő szó rá -

Főszereplőnk egy 22 éves lány, Kasahara Iku, aki a könyvtárak védelmére kelő csoportosuláshoz csatlakozik, mint tanuló. Mikor középiskolás volt, egy könyvet el akartak venni tőle egy razzia során egy könyvesboltban, de egy ismeretlen ember megvédte őt és könyvét. Ennek ihletésére döntött a Könyvtári Erőkhöz való csatlakozáshoz, annak ellenére, hogy nem szeret tanulni és csak a sportokban jó. A képzés alatt végleg a Speciális Könyvtári Erők tagja lesz, miután felettesei a legjobbnak tartották erre. Az ő megpróbáltatásairól és a két haderő  harcáról szól az anime Iku szemszögéből.

 Ami a grafikát illeti itt-ott maradtak hiányaim , nem mindenütt annyira kidolgozott ,de ott is egész jó,és csak pár képkockáról beszélek  , ettől függetlenül igényes egy anime, ami a zenéjét illeti az is megállja a helyét bárhol és bármikor, szerintem . Tehát egy nagyon ötletes és eredeti , hát igen kicsit régi (2008) anime, de azért megéri megnézni . 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése