2013. január 1., kedd

AKB0048 - Új anime a láthatáron

Sziasztok!

     Örömmel tölt el, hogy én irom meg az első cikket a blogra ebben az évben (a beköszöntő cikk nem számit). Az már csak hab a tortán, hogy új "szokásomhoz" hiven ismét egy kritikát irok, azaz bemutatok nektek egy animét, amit valószinűleg még nem ismertek.

      Az AKB0048 cimű anime elsősorban közéleti idolokról szól, ha nekem kellene megfogalmaznom, de egy szempontból rá lehet húzni a science fiction skatulyát is. Az alaphelyzet szerint, mi emberek tönkretettük a Földet, ezért át kellett költöznünk egy másik bolygóra (hát nem feltétlenül előnyös azt sugározni az emberekbe, hogy, ami nem jó, azt ki kell dobni, de ebben az esetben ettől eltekintünk). Amikor az emberiség új bolygóra költözik, akkor úgy illik, hogy az időszámitását is visszaállitsa 0-ra, tehát tiszta lap, új időszámitás, új bolygó, minden felhőtlen lenne... leszámitva azt, hogy annak veszélyességére, és a manipulativ jellegére való tekintettel, a zenét betiltották nemes egyszerűséggel. De semmi baj, hiszen feltűnik az AKB0048 nevű lánybanda, amely kitűzte céljának, hogy visszahozza a zenét... A lányoknak minden "fegyverrel" harcolniuk kell a zenéjükért, de ha esetleg el is buknak az sem számit, mert aranyos, csinos lányokról van szó, klassz jelenetekben, rafinált háttértörténettel... Hát, az AKK megadja a 10 pontot az animének.

     Ajánlom megnézésre mindenkinek, aki kedveli a műfajt. Az első évadnak már vége, szóval kicsit pótolni kell, hiszen a második évad még szenzációsabbnak igérkezik.

Manga - Karakterek

Akane-chan, XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése