2013. január 10., csütörtök

5 + 1 SAO

Sziasztok,

     Talán elsőre értelmetlennek tűnik a cim, de azonnal elmagyarázom. Ugyebár azt mind tudjátok, hogy a SAO, azaz Sword Art Online mennyire felkapott anime lett a tavaly, aztán mennyire lehúzták, aztán azzal vádolták, hogy plágium van benne... De ez azokat, akik szeretik a sorozatot, nem szomorit el, hiszen tudják, hogy a SAO egy könyv alapján készült, ami már több, mint 10 éves, igy nem lehet plágiummal vádolni... És hogy mennyire jó a végeredmény? Szerintem nem lehet egyszerűen bedobozolni, és ráirni, hogy NEM JÓ ANIME, mert nekem, és még rengeteg másik embernek tetszik, és ezen nem változtat azoknak a véleménye, akiknek nem...

     A kissé hosszabbra sikeredett bevezető után végre megmagyarázom, hogy mi is a cim. Ime: ez a cikk azoknak fog szólni főleg, akik szerették a SAO-t, mert szeretnék megemliteni 5 olyan animét, ami biztos, hogy elnyeri a tetszesedet, ha láttad a SAO-t és azt mondtak: Igen, ez jó, ez tetszik (ez lenne a cimben az 5, a +1SAO pedig ugyebár magáért beszél, remélem igy már sokkal érthetőbb).

     Tehát a lista:
  • Accel World
  • Fate/Zero
  • HunterXHunter
  • Mirai Nikki
  • Summer Wars
    Mivel nem vagyok a túlságosan hosszú cikkek hive: nem fogok kiemelni, csak egyet, azt amit szerintem legkevesebben ismernek ma hazánkban és a környéken, és ez nem más, mint a Fate/Zero. Nos, az egész arról szól, hogy a varázslócsaládok összemérik erejüket. Meghivják a régi korok hőseinek szellemeit, hogy segitsék őket a harcban. A hét hősi szellem testet ölt, és megvivja az emberek csatáját, mindezt árnyánnyal, háttértörténetekkel, anime-igazságokkal és összekuszálódott, de mégis könnyen értelmezhető szálakkal. Szerintem, ha meg szeretnéd fogadni ennek a cikknek a tanácsát, akkor ezzel az animével kezd, aztán folytasd bármelyikkel, mert 100%, hogy meg fog jönni a kedved hozzá.

Akane-chan, XOXO

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése