2013. január 6., vasárnap

Francia Japán rövidfilm


    Ez egy olyan cikk amit már régebben ki akartam postolni csak eddig nem volt időm , vagy éppen volt valami más , szóval , nem húzom tovább az időt...
A "Birth" című rövidfilm a francia Shibuya Nemzetközi Filmstúdióban,a stúdió 10. évfordulójára készült . A film látványvilágának rendezője Amano Yoshitaka.
Amano nevét adta a nálunk is megjelent D, a vámpírvadász és a Final Fantasy franchise , valamint együttműködött , Neil Gaimannal . Ő készítette a Yasai no Yousei - N.Y. Salad című sorozatot- zöldségek kinoztattak meg egy konyhának nevezett kinzókamtában- ez 2010-ben egy 3D filmet  inspirált. Jelenleg a Deva Zan 3D-s animéjén dolgozik a saját alapítású stúdiójában, a Studio Devaloka-ban.

Arai Akino készítette és énekli is a francia produkcióhoz a zenét.
A francia stúdió korábban már dolgozott együtt Amanóval, mégpedig egy művészeti kiállításon Cannesben. A cég további alkotásokkal is ünnepli 10. évfordulóját, például a Windwalkers: Chronicle of the 34th Horde-dal, ami egy filmes adaptáció Alain Damasio fantasy regénye alapján.
         A rövidfilm ötletes és van egy olyan varázsereje magának a képsoroknak ami nem hagyja békén az embert , a zene pedig csak a hab a tortán , alátámasztja az egészet és  … engem teljes mértékben elvarázsolt …. Nagyon tetszett. Az egyetlen amibe bele tudok kötni az a grafika . De még igy is nagyon szép… nem tudok rólla mást mondani csak ennyit… Émn nagyon ajánlom mindenkinek , mert itt tényleg született valami káprázatos .
              A film ITT tekinthető meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése