2013. január 30., szerda

Camelot Garden

          Akkor most igyekezni fogok valami értékelhetőt írni...de még meglátjuk
Most egy mangával szeretnék foglalkozni , ami ahogy a címből is kiderült a Camelot Garden.
A rajz és a történet is Kaori Yukié és a Bessatsu Hana to Yume magazinban jelent meg .
1 Fejezettel rendelkezik.
     Nekem ez volt az első mangám ettől a mangakától ... lehet , hogy ezért az a véleményem ami.
Tehát nem szeretnék külön kitérni a történetre hanem inkább elmondom , hogy mi tetszett és mi nem.
Ami tetszett: Az a grafika és a vers az elején, de még az se annyira . Szomorú tény , hogy kb ennyi.
Ami nagyon nem tetszett :  ---------------SPOILER----------------------
  Van egy jóképű srác -ez idáig jó- aki valahogy átkerül egy másik dimenzióba . Na és itt kezdődnek az igazi problémáim , ugyebár az egyéb dimenzió ötlete nem egy újkeletű dolog , hisz ott van a Dragon Ball , a Naruto , a Bleach , az FMA , a One PIece ,stb. .. az emberek kártyák , még ebbe sem kötnék bele hisz olvastam az Alice a Sziv Országában és az egyik kedvencem lett , de ebben a történetben bele kell kötnöm ebbe is , mivel az egész szétszórt.
    Amit viszont már nem tudtam lenyelni az a történet és a szereplők cselekedetei egyszerűen értelmetlenek.
Valamiért azzal sem értettem egyet ,hogy kedvenc főhősünk miért akar megmenteni valaki olyat aki minden erejével ellenzi ezt és ezért még gyilkolni is képes és akkor olyan tündéri neve van , hogy a Fehér Lap , vagy ugy is nevezték , hogy Claribel .
 Aztán azt sem tartom normálisnak , hogy az előbb említett Claribel fiú és mégis hercegnőnek szólítja mindenki , de még ebbe se kötnék így bele ,de , hogy  flörtöl minden egyes fiúval aki szembejön vele... aztán először szentnek nevezik aztán erkölcstelennek, döntsék már el , vagy az egyik , vagy a másik . 
  Na igen, akkor a következő , hogy lehet egy vallási szervezet vezetője egy kisgyerek, aki amúgy egy pszichopata?!
Aztán amikor Joker meghal akkor hirtelen mindenki tele lesz sebekkel , miért is ? Így dől össze a dimenzió , hogy tele lesznek sebbel , mindenki kivéve a Fehér lapot és miért is így  dől össze miért kivétel ő?
És aztán van egy kis visszaemlékezés ami a szereplőket köti össze egymással, ez a része megint problémás , mert miért nem emlékszik mondjuk Ryu Gidionra aki ugyancsak a szomszédjukba lakott?! és aztán puffanás szerüen felébredünk és egy kriptában találjuk magunkat, ez aztán a tökéletes befejezés
    ...  jódolgot vett alapul , de mintha összecsapta volna , a legnagyobb feszültség az amikor lerántanak egy képről egy leplet, az persze senkit nem érdekel, hogy közben rengeteg ember meghal, engem sem érintett meg egyáltalán ,hogy melyik szereplővel mi történik ... Ami úgy ahogy  ki van dolgozva az az iskolai rendszer és más semmi... de még ezt is elnéznék , ha lenne valami fontos üzenete az egésznek , de még az sincs .A karakterek is karaktertelenek tehát mintha kinzóeszközökkel kényszerítették volna a mangakát , hogy írjon egy új mangát és szegény ihlettől mentesen ült neki rajzolni és írni..
        Szóval összesítés képen ... fáj kimondanom ,de .... ne olvasd el , és főleg pénzt ne költs rá.
  Ha valaki mégis el szeretné olvasni az itt megteheti , de mondom én nem ajánlom, mert valami irdatlan rossz és én most teljesen ki vagyok tőle akadva....

 Na jó sziasztok én megyek és megiszom egy nyugtató teát és nézek valami animét . :x :)

  

Távol-Kelet a millenárison

        A Távol-Kelet egy napra a Millenárisra költözik

2013. február 10-én távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Kígyó Évét a Holdújév Fesztiválon.
   A fesztiválszervezők mindenkire gondoltak és rengeteg programmal készülnek az érdeklődőknek.
  A fesztivál csúcspontja a világhirű  GuangXi Akrobatikus Társulat lesz. Ők 2 órás programmal készülnek a látogatók számára. 
Azt hiszem , hogy a belépés ingyenes , mivel nem láttam sehol belépődijjat. 
   A pontos programot nem igazán van kedvem beírni , még úgy igazán a "copy-peste" részére sem , mert túl sok lenne , és amúgy is linkelni akarom az oldalt szóval nem látom értelmét - :) igen itt igazából magamnak próbáltam érvelni XD -
   Szóval a link itt van 


2013. január 27., vasárnap

Dragon Ball Z: Istenek harca - A tartalomból

Sziasztok,

    Igértem, hogy visszatérek, és tudjátok mit hoztam? Hm, nem találjátok ki... Na jó, akkor kénytelen leszek elmondani. Éppen a saiyanisland.com-on járkáltam, hogy keressek nektek valami érdekeset, és tudjátok mit találtam náluk? Megmutatom...

 

    Nos, rajongók mit láttok ezen? Bilst harcolni látjátok, ott a másik oldalon 3 nagyon ismerős gyereket, akik valahogy gyerekek lettek. És ami még ennél is fontosabb, lent látható a theme song bejelentése, amivel megelőztem őket, mert én már korábban szóltam, hogy a Flow a kiválasztott. Azt a cikket is elolvashatjátok, mégpedig  Ide kattintva!




 

     Na lássam, mennyire ismertek már! Miért került ide ez a kép is?... Látom ma nem megy olyan gyorsan a gondolkodás, meg már késő is van, szóval elárulom a nagy titkot... Ha a kép jobb felső sarkát nézitek... Na mit láttok? Pontosan, ott a Kuroko no Basuke fantasztikus animéről van szó, amit én legalább annyira várok, mint ti, kedves rajongók. ezt a filmet.. vagy lehet, hogy én egy kicsit jobban...



     Utolsó kép már csak érdekesség, nem tudok ki ért belőle kicsit többet, mint én. Elárulom, hogy nem túl jó a japánom, viszont azt tudom, hogy nektek, drága rajongók, nem kell ahhoz semmi magyarázat, hogy miért is értékes ez a kép.

    Hát, tegnaptól máig csak ennyire tellett, de remélem megbocsájtjátok nekem. Biztosan, amennyiben még visszatértek drága blogunkra.

    További információ a filmről, mert tudom, hogy ennyi nektek nem elég, vagy csak azért, mert még nem is hallottatok róla ezelőtt, és most is csak miattam olvastátok el a cikket... EZEN A LINKEN megtaláljátok a film általános leirását, made by me!

Akane-chan, XOXO
 

2013. január 26., szombat

Dragon Ball Z: Istenek harca - Karakterdesign és szinkronhangok

Sziasztok,

     Minnél inkább közelitünk a Dragon Ball Z: Istenek harca bemutatója felé, annál több hir száll a filmről, annál több minden kiszivárog, és az emberek is nagy általánosságban többet foglalkoznak vele.

    Most például megmutatták nekünk a film készitői, hogy hogy is tervezték a szereplőket, ami azt jelenti, hogy látni fogjuk azt is, hogy kikre számithatunk a filmben és kikre nem. Remélem a ti tetszéseteket is elnyeri, nekem nagyon sok design tetszik, bár azért olyan is van, amit inkább megváltoztatnék, mondjuk Chiaotzu-t, mert ő annyira nekem nem jön be, dehát izlések és pofonok, szoktuk mondani.
   
Goku.pngVegeta.pngChichi.pngDende.pngGohan.pngGoten.pngTrunks.pngVidel.pngBils.pngWhiss.pngYamcha.pngHercule.pngKingKai.pngKrillen.pngOolong.pngOxKing.pngPiccolo.pngPilaf.pngPuar.pngRoshi.pngTien.pngBulma.pngBuu.pngChiaotzu.png181.png

    Ezen kivül közszemlére kerültek a szinkronszinészek is, akik a filmben szerepet játszottak, a legtöbben a Dragon Ball Kai-ból már ismertek, azok pedig, akik abban nem szerepeltek, azoknak a hangját legtöbb esetben az eredeti animéből kölcsönözték. Chiaotzu itt is kivételt képez, hiszen azt még nem tudjuk, hogy az ő hangját ki kölcsönzi majd.
    És a lista:
  • Goku – Masako Nozawa
  • Gohan – Masako Nozawa
  • Wiss – Masakazu Morita
  • Bils – Kōichi Yamadera
  • Vegeta – Ryō Horikawa
  • Trunks- Takeshi Kusao
  • Goten – Masako Nozawa
  • Krillen – Mayumi Tanaka
  • 18 – Miki Itō
  • Bulma- Hiromi Tsuru
  • Yamcha – Tōru Furuya
  • Tien – Hikaru Midorikawa
  • Master Roshi – Masaharu Satō
  • Chichi – Naoko Watanabe
  • Ox King- Ryūzaburō Ōtomo
  • Hercule- Unshō Ishizuka
  • Videl – Yūko Minaguchi
  • Buu – Kōzō Shioya
  • Piccolo – Toshio Furukawa
  • Dende- Aya Hirano
  • Oolong- Naoki Tatsuta
  • Puar – Naoko Watanabe
  • King Kai – Jōji Yanami
  • Pilaf – Shigeru Chiba
  • Shu – Tesshō Genda
  • Mai – Eiko Yamada
     A filmről minden alapinformációt közöltünk már, ami fontos lehet, ez megtekinthető például, a  Dragon Ball Z: Istenek Harca cikkemben, vagy a tagekre kattintva.

    Köszönöm az olvasást, hamarosan ismét jelentkezem a legújabb információikkal.
 
Akane-chan, XOXO


2013. január 20., vasárnap

Dragon Ball Z: Istenek harca - Már sok pénzt hoz a házhoz

Sziasztok,

     Korábban már beszámoltunk nektek a Dragon Ball legújabb filmjétől, azt a cikket rengetegen elolvastátok, ezért gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy másfél hónap múlva kerül majd bemutatásra. Azzal viszont talán még meglephetlek titeket, ha azt mondom, hogy már most nagyon megéri a gyártóknak, hiszen már most sem üres a zsebük, kihasználták a reklámlehetőségeket.

     Nem csoda, hogy a japánok annyira várják már a filmet: az ország minden része tele van plakátolva a film bemutatókkal. Még az is tud a filmről, akit soha nem érdekelt, vagy akinek még tévéje sincs otthon... Ez azért szép teljesitmény... Ne feledjük el, hogy még mindig van másfél hónap a bemutatóig...

     És látnátok a jegyeket... Keressetek rá, sajnos én nem tudom megmutatni, mert védettfájlok, igy nem tölthettem át a blogra (legalábbis ingyen nem!). Ha mégsem értek rá megkeresni, akkor elárulom, hogy a jegyeken rajta van a kicsinyitett plakát is, amit megmutattunk nektek korábban. És annak ellenére, hogy egyáltalán nem olcsók azok a jegyek, már mind egy szálig elkeltek. Szép volt, Dragon Ball Z...

     A még erőteljesebb hatás érdekében, ha ez nem lenne már igy is elég, ezek mellé a különleges jegyek mellé Dragon Ball Z témájú irószereket, kis világitós izéket (vagy mik azok) és még más apróságokat is lehet kapni.

    Az ember azt hinné, hogy ennyi már tényleg elég, de nem, aki igy vélekedik téved. Az Ace Cook például Dragon Ball Z-s instant rament is árul Japán szerte, amivel még nyerni is lehet... Hát nem is kell mondanom, úgyis tudjátok, veszik, mint a cukrot...

    A Japán Weekly Young Jump bejelentette, hogy lesznek elővetitések is a premier előtt. A Shueisha, a Shonen Jump és a V-Jump még lottójegyeket is árul, amivel egy szerencsés bejuthat a március 12.-ei vetitésre, fél 8tól, azaz két héttel a preimer előtt. Ezek a bemutatók Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka és Sapporo városaiban lesznek megtekinthetők, és 1700 rajongót fognak majd befogadni, gondolom érdekel titeket (bár nem tudom melyikőtök engedheti meg magának, hogy ott legyen). Amiért megéri Tokyoban megnézni az elővetitést az az, hogy ott jelen lesznek a szereplők hangjai is, és ők is fognak néhány szót szólni a mozi előtt vagy után... de ami a legfontosabb lehet velük találkozni XD.

    Mostmár tényleg azt hihetnétek, hogy befejezem a cikket, de nem. A Toei Animation egy nagyon különleges logó-makert is kidolgozott, aminek én sem tudtam ellenállni. Itt megnézhetitek ti is!





    Ja, és, hogy biztos mindenkinek felhivják a figyelmét, még egy kis rövid videót is kiszivárogtattak, amiben Bils látjuk, akiről már elmondtam korábban, hogy a pusztitás istene lesz... Ime a video:


    Hát, azt hiszem, hogy mostmár tényleg itt az ideje, hogy bezárjam ezt a cikket. További kellemes animerajongást! Viszlát.

Akane-chan, XOXO

Sumi-e workshop

     Sziasztok, a napokban ahogy nézelődtem a neten egy tanfolyamra bukkantam , amit úgy gondoltam , hogy megosztok veletek .
               "2013. február 23-24-én „Bambusz festés alapjai” workshop indul.
A két napos tanfolyam 6-6 órás gyakorlás folyamán bevezetést nyújt a bambuszfestés rejtelmeibe.
A tanfolyamon tanultak elsajátításához semmiféle művészeti előképzettség nem szükséges, csak kitartás!
A tanfolyam ára: 18.000 Ft
Ez az ár tartalmaz minden szükséges eszközt (tust, papírt, ecsetet, mintákat, stb.) valamint a tanfolyam anyagát magába foglaló mintafüzetet.

Jelentkezési határidő: 2013. február 15.
(jelentkezni itt lehet)

Tervezett program: 1. nap:
- megismerkedés az eszközökkel, a bambuszfestés stílusaival, történetével az elméletben
- alapok elsajátítása, gyakorlás segítségével
- minták alapján a részletek megismerése és azok megfestése
2. nap:
- különféle bambusz festési stílusok megismerése és kipróbálásuk a gyakorlatban
- egy kész mű alkotása

A tanfolyam végén minden résztvevő egy mintafüzettel és saját alkotásaival térhet haza.
A helyszín Budapest, a pontos cím a jelentkezők számától függően alakul. "
A cikk ebből a forrásból származik : japankalligrafia.hu .
Nekem tetszik , szerintem aki Budapest környékén lakik és van rá ideje az jelentkezzen.

2013. január 18., péntek

Japán legjobb előadói 2012ben

     Az Oricon mint már oly sok éve most is közzétette Japán kedvenc előadóinak a listáját.
Tudni kell , hogy az Oricom csak az eladott CD-k illetve DVD-k száma alapján határozza meg a rangsort.
Tehát a lista a következő:


Arashi
1. Arashi                   
 
Ikimonogakari
2. Ikimonogakari
3. Mr.Children
4. Masaharu Fukuyama
5. Yuzu
6. B’z
7. Southern All-Stars
8. Utada Hikaru
9. Kobukuro
10. Porno Graffiti
                             
Yui
11. Spitz
12. aiko
13. AKB48
14. Perfume
15. YUI
16. Namie Amuro
17. DREAMS COME TRUE
18. Keisuke Kuwata
19. BUMP OF CHICKEN
20. EXILE 
aiko

2013. január 13., vasárnap

A filler szezonnak vége! Jön a Naruto Shippuden 296

Sziasztok,

    A háború folytatódik, Naruto, B, Gaara, Tobi és Kabuto visszatérnek, és láthatjátok majd őket a következő részben, a Naruto Shippuden 296. részében, amit Japánban január 17.-én fognak először súgározni. A rész cime: "Naruto bekapcsolódik a harcba!" - legalábbis az én forditásom szerint, és bocsássátok meg, de nem tökéletes a japánom...

    Egy kis izelitő - csak nektek:


     A befejezés eredetileg nem ez, de kicseréltem. Én amúgy továbbra is várom a Naruto Shippuden folytatását, nem értem miért értették egyesek félre... A helyzet az, hogy a manga kiakaszt... És nem azért mert nem jó, hanem azért, mert erősen Neji párti vagyok, és nem tudom lenyelni, hogy Kishimoto kinyirje. Ennyi, nem lehet rajtam pálcát törni...

Akane-chan, XOXO

2013. január 12., szombat

The Worst Anime

Sziasztok,

    Listás válogatása, és a ti szavazataitok alapján megszületett az eredmény, az AKK Worst Anime szavazásán. A hihetetlenül szoros versenyben végül 1. és 2. helyezettet is avattunk.

2. helyezett: Simeon

1. HELYEZETT: 
Hanbun No Tsuki Ga Noboru Sora
    Remélem örültök, hogy végül igazságot szolgáltathattatok a gyengébb animéken. De azért ne felejtsétek el, hogy ezekre is szükség van, hogy jobban tudjunk örülni azoknak az animéknek, amik fantasztikusan sikerültek, élvezetesek és egyszerűen csak nézetik magukat...
Akane-chan és Listás

2013. január 11., péntek

Amit az animékből megtanulhatsz

Sziasztok,

    A cim alapján szerintem a legtöbben arra gondoltok, hogy mély anime-igazságokat akarok levonni valamelyik közismert animéből, vagy animejelenetből, de nem, tévedsz. Visszaemlékezve azokra az évekre, amikor még a középiskolában koptattam a padokat, eszembe jut, hogy hányszor kaptam szemrehányást azért, mert - egyesek szerint - túl sok animét néztem.


    Épp azért, hogy ti ki tudjátok védeni a hasonló támadásokat, most bemutatom nektek az anime-tanulás mini kiskönyvét, nagy vonalakban. Lehet, hogy még azoknál is működni fog, akik nem szeretik az animéket.

TUDOMÁNYOK:
  • Fullmetal Alchemist: Shamballa hóditója
  • Moyashimon
  • Steins;Gate
     A legismertebb nyilván a legelső. De arról sem szeretnék külön szót ejteni, egyrészt, mert szerintem nem kell bemutatni, másrészt viszont amúgyis Hachiko-sama hatásköre minden ami FMA.

KÖZGAZDASÁGTAN:
  • [C]: Control - The Money of Soul and Possibility
  • Spice and Wolf
     A C-ről már egyszer publikáltam egy cikket, igy arról már tudjátok, amit tudnotok kell, ha rendszeres olvasók vagytok, mig a Spice and Wolf már van olyan idős, hogy aki animekörökben mozog, az már hallott róla biztosan.

IRODALOM:
  • Dragon Ball
  • Gakutsuou
  • Howl's Moving Castle
  • RomeoXJuliet
  • Saiyuki
  • Tales from Earthsea
     Igen, jól látjátok, a Dragon Ball egy kinai regény alapján készült, akárcsak a Saiyuki. A Howl's Moving Castle-ről Hachiko-sama már irt nektek, ott bővebb információt találtok róla, mig a Tales from Earthsea ugyanahhoz a regényhez kapcsolódik. A RomeoXJuliet-hez azt hiszem nem kell kommentár, a Gakutsuou pedig a Monte Cristo grófjából készült.

TÖRTÉNELEM:
  • Hetalia
  • Le Chevalier D'Eon
  • Peacemaker Kurogane
  • Rurouni Kenshin 
  • Sengoku Basara
  • Shounen Onmyooji
  • The Rose of Versailles
     A Hetalia a II. világháború eseményeire alapul, a Le Chevalier D'Eon-hoz nem kell semmit hozzáfűznöm, hiszen nyilvánvaló, hogy a cimszereplőről szól, a Peacemaker Kurogane japán történelmi betekintést ad, akárcsak a Rurouni Kenshin, a Sensoku Basara, vagy a Shounen Onmyooji, mig a The Rose of Versailles cimű shojo a francia történelemhez kapcsolódik.

GASZTRONÓMIA:
  • Yakitate!! Japan
  • Yumeiro Patissiere
     Ehhez azért nem fűzök hozzá semmit, mert ez a tudomány inkább Hachiko-sama szakterülete, szóval, erről inkább ő beszéljen, ahogy szokott is általában.

    Nagyon nagy vonalakban, ragaszkodva a - viszonylag -rövid cikkhez, ennyi lenne arról, hogy mi mindent lehet megtanulni animéken keresztül, és persze rengeteg animét kihagytam. Jó tanulást, jó animenézést!

Akane-chan, XOXO


2013. január 10., csütörtök

A nagy Hunter X Hunter bejelentés

Sziasztok,

     Az olyan Japán kedvenceink, mint például a Shonen Jump, egyszerűen imádják húzni az agyunkat, és próbára tenni a legjobb tűrőképességünket és türelmünket, amikor várnunk kell egy-egy bejelentésre.

    Akkor nincs baj, ha nem tudjuk, hogy mikor várjuk, vagy, hogy mit, de amikor igen... És a héten sincs ez másképp, miután a Shonen Jump kegyeskedett bejelenteni, hogy a Hunter X Hunter filmbemutatón, a credit levetitése után a nézők ez nagyon nagy bejelentést fognak látni/hallani.

    Rögvest elindult a találgatás, hogy vajon miről lehet szó... Egyesen szerint a manga folytatásáról lesz szó, mások szerint a 15. évfordulóval kapcsolatban. De az is lehet, hogy mindkettő, vagy egyik sem igaz.

    A Phantom Rouge amúgy, amit a héten mutatnak be az első filmadaptáció, amit a Hunter X Hunter anime kapcsán készitenek, rajongók figyeljétek az eseményeket, nehogy lemaradjatok a nagy bejelentésről, bármi is legyen az. Ha érdemes lesz rá, akkor majd itt is olvashatjátok ... remélem... :))

Akane-chan, XOXO

5 + 1 SAO

Sziasztok,

     Talán elsőre értelmetlennek tűnik a cim, de azonnal elmagyarázom. Ugyebár azt mind tudjátok, hogy a SAO, azaz Sword Art Online mennyire felkapott anime lett a tavaly, aztán mennyire lehúzták, aztán azzal vádolták, hogy plágium van benne... De ez azokat, akik szeretik a sorozatot, nem szomorit el, hiszen tudják, hogy a SAO egy könyv alapján készült, ami már több, mint 10 éves, igy nem lehet plágiummal vádolni... És hogy mennyire jó a végeredmény? Szerintem nem lehet egyszerűen bedobozolni, és ráirni, hogy NEM JÓ ANIME, mert nekem, és még rengeteg másik embernek tetszik, és ezen nem változtat azoknak a véleménye, akiknek nem...

     A kissé hosszabbra sikeredett bevezető után végre megmagyarázom, hogy mi is a cim. Ime: ez a cikk azoknak fog szólni főleg, akik szerették a SAO-t, mert szeretnék megemliteni 5 olyan animét, ami biztos, hogy elnyeri a tetszesedet, ha láttad a SAO-t és azt mondtak: Igen, ez jó, ez tetszik (ez lenne a cimben az 5, a +1SAO pedig ugyebár magáért beszél, remélem igy már sokkal érthetőbb).

     Tehát a lista:
  • Accel World
  • Fate/Zero
  • HunterXHunter
  • Mirai Nikki
  • Summer Wars
    Mivel nem vagyok a túlságosan hosszú cikkek hive: nem fogok kiemelni, csak egyet, azt amit szerintem legkevesebben ismernek ma hazánkban és a környéken, és ez nem más, mint a Fate/Zero. Nos, az egész arról szól, hogy a varázslócsaládok összemérik erejüket. Meghivják a régi korok hőseinek szellemeit, hogy segitsék őket a harcban. A hét hősi szellem testet ölt, és megvivja az emberek csatáját, mindezt árnyánnyal, háttértörténetekkel, anime-igazságokkal és összekuszálódott, de mégis könnyen értelmezhető szálakkal. Szerintem, ha meg szeretnéd fogadni ennek a cikknek a tanácsát, akkor ezzel az animével kezd, aztán folytasd bármelyikkel, mert 100%, hogy meg fog jönni a kedved hozzá.

Akane-chan, XOXO

 

Flawfinder kedvencei

Sziasztok,

     Nem rossz, ha az ember néha mások blogjainak is utána néz, hogyha már maga is blogger. Rólam tudjátok, hogy ezt teszem, nemcsak anime, de divat és művészeti blogokat is követek. Persze titeket csak az első érdekel, azért vagytok itt.

     Flawfinder készitett egy 30-as listát arról, hogy szerinte melyek minden idők legjobb animéi. A nevére kattintva megnézhetitek, de a könnyebbség kedvéért kiirom nektek. Ime:

30. Detroit Metal City
29. Tantei Opera Milky Holmes
28. Hellsing + Ultimate
27. The Legend of Black Heaven
26. Tokyo Godfathers
25. Tekkonkinkreet
24. Lupin the Third
23. Kiki's Delivery Service
22. Popee The Performer
21. Hyouka
20. Ranma 1/2
19. Fullmetal Alchemist + Brotherhood
18. Darker Then Black
17. Digimon (Adventure and Tamers)
16. Princess Mononoke
15. Black Lagoon
14. Durarara
13. Infinite Ryvius
12. Samurai Champloo
11. Mushishi
10. Gankutsuou: The Count of Monte Cristo
9. Kino's Jerney
8. Redline
7. Baccano
6. My Neighbor Totoro
5. Mind Game
4. Perfect Blue
3. Whisper of the Heart
2. Cowboy Bebop
1. Neon Genesis Evangelion

     Ami engem illet, az én szubjektivitásom gyorsan szétkapkodná ezt a listát, kiragadná azt, ami szerintem jó, és a többit kicserélném. Olyan is volt, ami szerintem nagyon hátul van, és olyan is, ami nem jelent meg, annak ellenére, hogy szerintem Azok nélkül egy ilyen lista el sem képzelhető. Egy szó, mint száz, nem füzök hozzá semmit, a célja annak, hogy kiraktam ezt a listát az, hogy azok számára, akik valami érdekeset, újat szeretnének látni, azok számára ne csak a nagy klasszikusok legyenek a blogon elérhetőek... Na tessék, nem akartam, de itt van, hogy én a Naruto, Bleach és hasonlókat hiányolom, és ebből az is kijön, hogy akkor - engem ismerve - a FMA van szerintem túl hátul a sorban. Ennyit az objektivitásról, de végülis ez egy szubjektiv blog.


Akane-chan, XOXO
 

2013. január 9., szerda

Sake

      A már rengeteg animéből ismert alkoholos italról van szó. Gondoltam , hogy egy kicsit bővitem az információitokat rólla. Szóval:


A szaké a Japánoknál nemzeti italnak számít. -gondolom ezt már tudtátok , de azért elmondom, hogy ha valaki mégsem...-
Ugyan az elkészítési mód a boréhoz hasonlatos, lényeges különbség, hogy a rizsbort palackozás után legfeljebb egy évig szabad tárolni, máskülönben az ital elveszíti aromáját és zavarossá válik, mig a bort több évig is tárolhatjuk. 


A szaké készítése:



Először lehántjuk a külső arany héját a szakerizsnek. Másodszor eltávolítjuk 65%-ig a külső felszínét a rizsszemeknek. Csak a középső rész marad meg. Aztán  megtísztítjuk vízzel, gőzöljük és lehűtjük.

Röviden szólva úgy nyerjük a szakét, hogy kipréseljük az erjesztett maszát tartalmazó zsákból.

Az erjesztett massza "Koozi"-ból, "Moto"-ból, vízből és gőzölt rizsből áll.Kb. 1 hónapig erjesztjük.

           A "Koozi" gőzölt rizs és úgynevezett "Koozi"-mag, ami sárga, és egyfajta penész. A penészek különböző enzimeket hoznak létre a gőzölt rizsben. Az enzimek a proteinekhez tartoznak, és segítik a rizst cukrokká . Maguk a penészek elpusztulnak az erjedő masszában az oxigénhiány miatt.

A "Moto" szakeélesztőből és "Moto"-hoz készített speciális "Koozi"-ból van, és az élesztő tömeges termelését szolgálja.( Napjainkban sok szakeüzem használ szake készítéséhez árusított élesztőt, de még van néhány, aki készít "Moto"-t, hasznosítva a levegőben lévő természetes élesztőt.)

Az élesztő az erjedő masszában alkohollá alakítja a glukózt. Az erjedő masszában a rizs cukrosodása és a cukor alkohollá alakulása párhuzamosan történik. Ennek az erjesztési módszernek köszönhetően a szake képes elérni a 20%-os alkoholtartalmat, ami a legtöbb az erjesztett italoknál.

Az erjedő maszához olykor hozzáadunk "Koozi"-t, gőzölt rizst és vizet, és folytatjuk az erjesztést 20-30 napig.

Ezután beteszük zsákokba a maszát, a zsákokat pedig préselőgépbe, és sajtolással elkülönítjük a folyadékot a szilárd anyagtól. 10 napig állni hagyjuk, majd a felső színtelen részt szénszűrőgéppel leszűrjük. A leszűrt folyadékot rövid időre 60-65°C-ra melegitjükve elpusztítva a baktériumokat.
       

 
Felszolgálása/fogyasztása:

A szakét klasszikus készletből fogyasztják: egy kerámiaüvegből (tokkori) és hozzá való csészékből (szakazuki – sakazuki).
A szaké felszolgálása nagy körültekintéssel történik, így például fontos, hogy az asztaltársaság tagjai mindig egymás poharát töltsék meg, ki-ki valaki másét, saját magunkat kiszolgálni ugyanis nagy illetlenség. Egy időben hagyomány volt ,hogy fogyasztani kellett hozzá valamit ,habár ezt ma már a japánok is mellőzik. Étkezések előtt, valamint a téli hónapokban a rizsbort melegen szolgálják fel, ami fokozza a 10-20% között mozgó alkoholtartalom mámorító hatását, nyáron az új szokás szerint jégkockával kínálják egymásnak.
Használata
A sinto papok is használják a vallási szertartások eszközéül, a legenda szerint a rizsbor segítette a régieket az istenekkel való eggyé válásban :)). Ezen kivül házasságkötésnél is fontos szerepe van .

 

2013. január 8., kedd

100!!!

Sziasztok,

     Nyilván senki sem szeret fillereket olvasni, de akkor is hatalamas dolog számunkra, szerkesztők számára, hogy ez már a 100. cikkünk a blogon. Remélem, akkor is ilyen sokan jártok majd a blogra, amikor dupla ennyi lesz a cikkeink száma. 

     Egy másik dolgot is szeretnék megjegyezni, mégpedig azt, hogy idén, január 1. óta egyetlen olyan nap sem volt, amikor 30-nál kevesebb megtekintés lett volna a blogon. És azóta még minden nap felülmúlta az előzőt, remélem, hogy ez igy lesz az év további részében is:) Szeretünk titeket!!!

Akane-chan, XOXO
és a szerkesztők!