Hozzávalók :
- Csirkemell filé (bár a csirke bármelyik részéből el lehet készíteni, csak ne legyen rajta bőr és csont)
- Japán póréhagyma , vagy csak sima zöldhagyma ,
- Sója szósz
- Mirin vagy Sake
- Cukor
- Méz vagy juhar szirup
Elkészités:
*evőkanál
- 4 ek* sója szószt , 3 ek cukrot, egy kevés mézet, vagy juharszirupot egy kevés mirint és vizet keverjünk össze és melegítsük addig amíg homogén nem lesz.
- Vágjuk a csirke részeket apró , 3x2x2cm nagyságúra
- Rakjuk a csirke darabokat a szószba és hagyjuk állni
- A hagymát vágjuk 3cm hosszú csíkokra
- Szúrjunk minden pálcikára 3-4 darab csirkehúst és hagymát
- Grillezzük meg őket, vagy tegyük be a sütőbe 200 fokra (érdemes alufóliával lefedni őket, hogy ne égjenek meg)
A Yakitori nagyon népszerű a munkás emberek körében , amikor kimennek közösen munka után . Forrósakéval ajánlják
Itt Mia Kim. Muszáj megjegyeznem, hogy K-Pop sztárjaink is szeretik ezt az ételt. Japánban tartozkodásuk alatt (tehát még most is) a U-KISS két tagja, KiSeop és Hoon, többször is jelezték, hogy ezt a különlegességet eszik :)
VálaszTörlés