2013. július 26., péntek

Yakitori

Sziasztok , már nagyon régen nem volt gasztronómiai cikkünk és most találtam egy egész könnyű receptet...

Hozzávalók :


  • Csirkemell filé (bár a csirke bármelyik részéből el lehet készíteni, csak ne legyen rajta bőr és csont)
  • Japán póréhagyma , vagy csak sima zöldhagyma ,
  • Sója szósz
  • Mirin vagy Sake
  • Cukor
  • Méz vagy juhar szirup

Elkészités:


*evőkanál
  1.  4 ek* sója szószt , 3 ek cukrot, egy kevés mézet, vagy juharszirupot egy kevés mirint és vizet keverjünk össze és melegítsük addig amíg homogén nem lesz.
  2. Vágjuk a csirke részeket apró , 3x2x2cm nagyságúra
  3. Rakjuk a csirke darabokat a szószba és hagyjuk állni
  4. A hagymát vágjuk 3cm hosszú csíkokra
  5. Szúrjunk minden pálcikára 3-4 darab csirkehúst és hagymát
  6. Grillezzük meg őket, vagy tegyük be a sütőbe 200 fokra (érdemes alufóliával lefedni őket, hogy ne égjenek meg)
A Yakitori nagyon népszerű a munkás emberek körében , amikor kimennek közösen munka után . Forrósakéval ajánlják
  .

1 megjegyzés:

  1. Itt Mia Kim. Muszáj megjegyeznem, hogy K-Pop sztárjaink is szeretik ezt az ételt. Japánban tartozkodásuk alatt (tehát még most is) a U-KISS két tagja, KiSeop és Hoon, többször is jelezték, hogy ezt a különlegességet eszik :)

    VálaszTörlés