2013. július 31., szerda

A Kick-Heart Design Award-ot nyert

Sziasztok,

      Yuasa Masaaki és a Production I.G hétfőn a Twitter-en keresztül bejelentette, hogy anime rövidfilmjük, a Kick-Heart Original Design Award-ot nyert az Animation Block Party-n. A rendezvényről azt érdemes tudni, hogy olyan nemzetközi filmfesztivál, ahol az egész világról érkeznek animációs film készitők, legyenek profik, kezdők, vagy csak hobbijukat űző kisdiákok. Az eredeti Tweet-et ITT tekinthetitek meg, mig az Animation Block hivatalos Facebook oldala ITT VAN, nyugodtan lehet like-olni, AKK ajánlott oldal.
      A Kick-Heart anime amúgy egy aranyos (?) szerelmi történet, ahol két pro-wrestler, Romeo és Juliet (aki kettős életet él) a főszereplők. A két szereplőben csupán a wrestling iránt érzett szeretetük közös, ám mikor találkoznak a ringben minden megváltozik. A nézők végigizgulhatják az izgalmas love story-t és aggódhatnak, hogy vajon képes lesz-e a két nehéz sportoló felvállalni szerelmét.
      Tokióban idén májusban debütált az anime, de azóta már júniusban meghóditotta a franciaországi Annecy-t, ebben a hónapban pedig az Anime Expo-n, a montreali Fantasia International Film Festival-on is vetitették, valamint a los angeles-i Leammle's Royale Theatre-ben is előadásra fog kerülni. Ez utóbbira azért volt szükség, mert ezzel elérhetik, hogy Oscar dijra is jelöljét a kisfilmet. Ugye nem semmi? Erről ITT találhattok majd idővel több információt.

Akane-chan, XOXO

2013. július 30., kedd

Robot Girls Z - 0 epizód promó

Sziasztok!

     Na kiváncsiak vagytok valami újdonságra? Ha igen, akkor olvassatok tovább, mert a Toei Animation kedden elkezdte sugározni új animéjének, a Robot Girls Z-nek a promóját, ami valójában maga a 0. epizód. Ezt meg is mutatom nektek, de emellett felnézhettek az amúgy nagyon szép design-nal ellátott hivatalos oldalra is, amit PONTOSAN ITT találhattok meg.

   Most, hogy együtt megnéztük a 0. epizódot, kicsit úgy érzem, nekem nem kell semmit sem mondanom... De aztán belegondolok, hogy ebből a teknikai részleteket nem tudtátok meg, ezért mégiscsak folytatok. Az anime hősei, mint láttátok ti is, Z-chan, Gre-chan és Grenda-chan, akiknek az anime során az lesz a feladata, hogy megvédjék Photon Power Town-t Doublas-chantól, Garada-chantól, és azok gonosz vezetőjétől, Ashura Barontól. Érdekesnek hangzik?
     További részletek gyanánt megemliteném, hogy a stáb tagjai között van például Honda Mariko, Minase Inori, Aranami Kazusa, Hisakawa Aya, Morishita Yukiko, Toyama Nao, Arai Sota, Takaoka Kaori, Satou Satomi, Tsuji Aymi és Kitaoka Chiharu is.
     A minőségről pedig Ikehata Hiroshi, mint rendező, Hyodo Kazuho, mint iró és Kawakami Tetsuya, mint designer rajzoló gondoskodnak. Ha nem ismeritek őket, nézzetek utánuk, okosodjatok, jegyezzétek meg e nevüket.
     Körül-belül januárra várható kilenc darab 10perces, és a Toei Animation igéri, hogy sem a humor, sem az erőszak nem fog hiányozni művéből. Hát, azok alapján, amit láttunk az előbb... efelől kétségem sem volt.
     Mivel az anime a Toei Animation munkája ajánlom, hogy kritikus szemmel nézzétek majd, lássuk mit ad a szánkba, izleljük, rágjuk meg, és ha nem tetszik, mondjuk azt, köszönöm nem, ellenkező esetben viszont meg se álljunk, amig nem néztük végig a teljes sorozatot. Remélem sikerült kellőképpen felkeltenem az érdeklődéseteket! Most jöttem csak rá mennyire szeretek animéket ajánlani, nekem is megjön a kedvem tőle.

Akane-chan, XOXO

2013. július 29., hétfő

Koi Con and meet 4

Időpont: 2013 augusztus 3

Helyszín:Margit sziget-Hajós Alfréd uszodával szembeni réteken

 Programok
  • kvíz verseny
  • go oktatás
  • origami
  • élő tutorial
  • előadások
  • cosplay verseny
  • közös rajzolás
  • piknikezés
  • ázsiai mesék, mondák hallgatása
A meglepetés programokról a helyszínen szerezhettek bővebb információt! 
A szervezők nagyon nyitottak és bárkinek megengedik ,hogy ötletekkel, vagy akár saját maga készüljön valamivel amivel emelhetik a rendezvény hangulatát és minőségét - hűűű de szépen fogalmaztam :))- a dolgotok csak annyi hogy irtok egy e-mailt erre a cimre koiconandmeet@gmail.com
További információkért nézzetek körül itt vagy hagyjatok kommentet nálunk.

2013. július 26., péntek

A Viz Manga kiadta a Kobo E-Book platformot

Sziasztok!

     A Viz Media a múlt héten bejelentette, hogy kiadásra kerül új digitális manga könyvtáruk a Kobo-n, ami egy e-reading szolgáltatás. A cimek hozzáférhetőek Ink eReaders-szel, Kobo Arc Android tableteken, és ingyenek aplikációkon iOS-ra, BB10 okostelefonokra és Android rendszerekre.
     A digitális mangák egyelőre csak az Egyesült Államok és Kanada területén érhető el. Az itt élők több mint 500 kötet manga közül válogathatnak 60 különböző sorozatból, ami között ott van a Naruto, a Bleach, a Blue Exorcist, a One Piece és a Vampire Knight is.
    Tudom, tudom, nekem is fáj, hogy egyelőre csak amerikai területeken elérhető, de reméljük a legjobbakat, reméljük, hogy hamarosan terjeszkedik... vagy legalább azt reméljük, hogy valahogy ki lehet játszani az országhatárokat online. Én magam nagy e-book rajongó vagyok, szinte csak azon olvasok, hiszen szerintem sokkal praktikusabb, mint a tárgyi könyvek, és pont emiatt gondoltam, hogy illik beszámolnom nektek a teknika ezen fejlődéséről, amit a tengeren túl már élvezhetnek a fanok.

Akane-chan, XOXO

Yakitori

Sziasztok , már nagyon régen nem volt gasztronómiai cikkünk és most találtam egy egész könnyű receptet...

Hozzávalók :


  • Csirkemell filé (bár a csirke bármelyik részéből el lehet készíteni, csak ne legyen rajta bőr és csont)
  • Japán póréhagyma , vagy csak sima zöldhagyma ,
  • Sója szósz
  • Mirin vagy Sake
  • Cukor
  • Méz vagy juhar szirup

Elkészités:


*evőkanál
  1.  4 ek* sója szószt , 3 ek cukrot, egy kevés mézet, vagy juharszirupot egy kevés mirint és vizet keverjünk össze és melegítsük addig amíg homogén nem lesz.
  2. Vágjuk a csirke részeket apró , 3x2x2cm nagyságúra
  3. Rakjuk a csirke darabokat a szószba és hagyjuk állni
  4. A hagymát vágjuk 3cm hosszú csíkokra
  5. Szúrjunk minden pálcikára 3-4 darab csirkehúst és hagymát
  6. Grillezzük meg őket, vagy tegyük be a sütőbe 200 fokra (érdemes alufóliával lefedni őket, hogy ne égjenek meg)
A Yakitori nagyon népszerű a munkás emberek körében , amikor kimennek közösen munka után . Forrósakéval ajánlják
  .

2013. július 25., csütörtök

Az AM2 con elhalasztva... meghatározatlan időre

Sziasztok!

     Az AM2 con szerdán megerősitette, hogy a 2013-as con esemény csúszni fog, egy még nem meghatározott, jövőbeli dátumra. Az Artist Alley résztvevőinek és megtekintőinek már visszafizették, vagy folyamatban van a teljes összeg visszafizetése. Az AM2-t Anaheim-ben, Kaliforniában tartották meg 2011-ben és 2012-ben egyaránt.
      Ok, ez mind szép és jó... meg még vissza is fizették... de ... mi történt... egy con (ráadásul egy ilyen con) csak úgy elmarad, és senki sem hajlandó megmagyarázni, hogy miért? Ötlet, valaki?
     Elnézést, hogy a legtöbb cikkem inkább külföldi eseményekkel foglalkozik, de tudjátok, hogy nekem a világ összes magyar nyelvet beszélő animefanja számit, ráadásul nem lehettek felháborodva, mert a belföldi eseményekről elég sűrűn kaptok tájékosztatót Hachiko-samától.

Akane-chan, XOXO

2013. július 24., szerda

A Blue Exorcist filmet mégegyszer vetitik San Francisco-ban

Sziasztok!

     Az amerikai Aniplex a nagy sikerre való tekintettel úgy döntött, hogy egy extra előadással lepi meg a san francisco-i animefanokat: a Blue Exorcist megtekinthető lesz augusztus 18.-án delután 1:45-től kezdődően a 4 Star Theatre-ben. INNEN TUDOM! Ha esetleg bármelyikőtöket is érdekelne a dolog, hiszen én a statisztikákból tudom, hogy Amerikából is olvasnak minket néhányan, akkor azoknak figyelmébe ajánlom EZT a linket, ahonnan megszerezhetik a jegyet az előadásra.
     Ha a felső linket megnyitottátok, akkor tudjátok, hogy nem csak aznap, de előző nap is, augusztus 17.-én is vetitik a filmet, és persze nem csak San Francisco-ban, de további öt városban is... én már legszivesebben nálunk, itthon látnám... Reméljük, hogy elér hozzánk is valami!


Akane-chan, XOXO

A denveri Nan Desu Kan-on lesz a Fairy Tail film premierje

Sziasztok!

     Igen, jól látjátok, Mashima Hiro eredeti sztorijából készült filmet szeptemberben angolul is vetitik majd egy con-on (tehát hamarosan lesz nekünk is szinkronunk? hm...).
     A denveri Nan Desu Kan con szervezői múlt kedden jelentették be, hogy az esemény ad majd keretet az új Fairy Tail: Phoenix Priestess film premierjének.
     Az új film egy titokzatos lány körül, Éclair körül fog forogni, aki megjelenik a Fairz Tail előtt, a világ legnotóriusabb varázslóinak céhe előtt. A lány minden emlékét elvesztette, kivéve azt, hogy két Hooseki-t el kell vigyen valahova. Mivel ezek a kövek a varászvilág összeomlását okozhatják, Natsu, Lucy és a Fairy Tail többi tagja máris belekeveredett a bonyodalomba. Hashima Hiro, az eredeti Fairy Tail manga megalkotója, személyesen felelt a történet és a design elkészitéséért az új filmben, sőt, az új karakterek is az ő keze munkáját dicsérik. A filmet Japánban tavaly augusztusban mutatták be, és a Funimation bejelentette múlt júliusban, hogy videón is megjelenik majd az Államokban.
     Aki szeretne részt venni a con-on, itt a lehetőség: meng a Marriott DTC-hez szeptember 13 és 15 között (bár valahogy én is elmehetnék, biztos tuti lesz).

Akane-chan, XOXO

2013. július 21., vasárnap

REC: Kimi ga Naita Hi

Sziasztok!
Találtam egy szép mangát... ma reggel olvastam, bár már régebben is el akartam olvasni , csak most volt rá időm ...
  A címe a mangának a bejegyzés címében olvasható...
Egy számomra eddig ismeretlen mangaka írta , Aoi Makino.
Egy romantikus, dráma , shoujo .
1 kötetes ,4 fejezet az egész.
Az angol címe amúgy : REC The day you cride.

       Történet:

Az egész történet úgy kezdődik , hogy az iskola ahova a főszereplők járnak éppen filmet vetítenek. Azért vetítik a filmet, mert a főszereplője a filmnek az iskola egyik diákja , de a film maga valószínűleg egy ilyen sírós, romantikus , tragédia lehet , mert később beszélik a lányok , hogy "Jaj, de romantikus" meg "Végig sírtam magam" , meg stb.
De nem is a filmen van a lényeg , hanem , hogy abba az osztályba ahova ez a színész jár , többek között jár egy lány akiről azt pletykálják ,   hogy levideózott egy macskát amit kilapítottak.
Ezek a pletykák azért keringenek a lányról , mert a csajszi nem igazán kedveli az embereket , meg mert folyton egy kamerával a kezében járkál.
       Mivel shoujoról van szó , gondolhatjátok , hogy ezek ketten valami féleképpen szorosabb kapcsolatba kerülnek egymással.
A manga mivel eléggé rövid, az események pörögnek és titkok kerülnek a felszínre ...és ugyebár ez adja a bonyodalmakat.

           Vélemény .

    Én ahogy fent is említettem nem bántam meg , hogy elolvastam... róllam tudni kell , hogy nagyon régen nem sirtam már mangán, de ennek az utolsó fejezete az engem nagyon megfogott...Tehát tényleg egy nagyszerű és magával ragadó történet, gyönyörű grafikával.A linkje itt van , ha szeretnétek elolvasni , én főleg lányoknak ajánlom, de bárki elolvashatja 

2013. július 20., szombat

régi-régi mangakéziratokra bukkantak

Tezuka Osamu a "Mangák atyja"
... WOW.... 9 db kéziratot fedeztek most fel , Tezuka Osamu kéziratait. Ezek több mint 70 évesek ... nem semmi , hogy most talállták meg őket. Mind tollal van rajzolva, egy-egy még szines is...
Matsumoto Leiji  talált rájuk, secondhand könyvesboltban...
  Hogy hogyan került oda ? Erre kaptunk választ , Tezukának szokása volt ,hogy vázlatokat és egyéb nem használ mangarajzokat küldeni a rajongóinak.


       Ezeket a kéziratokat egy könyvben fogják megjelentetni aminek a címe: "Tezuka kreativ ötletei"... háth ez nem valami kreatív, de  a könyv június 26-án jelenik meg...

Az eredeti cikk az itt van, több információért olvassátok el...
Matsumoto Leiji 

Chunibyo demo Koi ga Shitai! A film második teaserje!

Sziasztok!

     Szeptember 14.-ére premiert várunk, mégpedig a Chunibyo demo Koi ga Shitai! animefilmét.
     A Kyoto Animation pénteken elkezdte sugározni a második teaser trailert a készülő filmhez, melynek eredeti, teljes cime Takanashi Rikka - Kai -Gekijo-ban Chunibyo demo Koi ga Shitai! lesz. A teaserben hallható dal nem más, mint az Across the line, Uchida Maayától, aki Rikka szinkronhangja.

     A televiziós anime rendezője, Ishihara Tatsuya azt nyilatkozta, hogy az új film az első évad összefoglalója lesz, mégpedig Rikka szempontjából, de az érdekesség kedvéért tettek bele olyan elemeket, amik az eredeti sorozatban nem voltak benne. A stáb és a közreműködők nem változnak az első évadhoz képest. Az openinget Rikka fogja énekelni, ming a Secret Survivor cimű endinget Rikka, Nibutani Shinka, Tsuyuri Kumin és Dekomori Sanae együtt éneklik majd.
     A premierre már most lehet jegyet szerezni, ha esetleg érdekelne valakit, aki megteheti, hogy ott legyen, akkor ITT mindent megtalál, és ajánlom, hogy éljen a lehetőséggel.
     A Chunibyo demo Koi ga Shintai! animesorozat tavaly októberben került bemutatásra Japánban. Azóta a Sentai Filmworks már kaphatóvá tette Észak-Amerikában, és a The Anime Network sugározza is.
     Egy teaser még márciusban megjelent, hogy közölje a nézőkkel és a rajongókkal, hogy az anime nem ér véget, ahogy többen jósolták. A Kadokawa Shoten Newtype magazinjának júniusi számából azt is megtudhatták az olvasók, hogy májusban már a második évad elkészitését is megkezdték.
     Tehát még egyszer: a filmet először szeptember 14.-én tekinthetik meg mindazok, akik kiváncsiak rá, de persze egyelőre kizárólag csak Japánban.

Én kiváncsi lettem rá, tartsátok a szemetek az eseményen,
Akane-chan, XOXO

2013. július 19., péntek

A Sentai Filmworks megerősitette: jön a Little Busters!

Sziasztok!

     Az észak-amerikai anime forgalmazó, a Sentai Filmworks megerősitette csütörtökön, hogy a Little Busters! anime hamarosan meg fog jelenni Blu-ray-en és DVD-n is. A DVD megjelenését már hamarabb bejelentették. A Little Busters! home video-t pedig novemberben szeretné megjelentetni a Sentai Filmworks csapata.
    A Sentai Filmworks a licenszelést már januárban is rebezsgette. A 26 részes sorozat valójában a Key eredeti romantikus-kalandjátékának a feldolgozása, amit 2007-ben adtak ki PC-re.
     Ne valami összedobott dologra gondoljatok, nagy nevek szerepelnek a készitők listáján: Yamakawa Yoshiki rendezte, Shimada Michiru irta a "forgatókönyvet", a karakterek kinézetéért pedig Iizuka Haruko felelt.
      Az anime tavaly októberben debütált Japánban, a Crunchyroll pedig már január óta sugározza.

Felkeltette a figyelmem.
Nektek is?
Akane-chan, XOXO :D

2013. július 17., szerda

Süti... Ichigo-val a Bleach-ből és a te arcoddal!

Sziasztok... megint!

     Mit szólnátok, ha közösen elképzelnénk, hogy van egy süti, amin megjelenhet egy fotó... vagy egy üzenet, amit te találsz ki... Koncentráljatok erősen... éééés... Tádáá!

      Eitsu, a Priroll süti gyártója, július 11.-én elkezdte felvenni a rendeléseket a Tite Kubo Bleach cimű mangájával közös projektjéhez (ITT LEHETSÉGES SZÁMODRA IS).
      Az amúgy fehér sütire rákerülhet egy fotó a manga egyik karaktere mellé, na meg egy üzenet is, egészen 30 betűig (egész jó ajándék ötlet szülinapra). Aztán, ha megkapod a sütit, akkor meg is eheted a fotód, hm... Persze semmi sem kötelező, meg lehet rendelni fotó nélkül is, vagy üzenet nélkül, vagy ha nem vagy kreativ kedvedben, akkor csak simán a szereplő képével. Egyelőre ez a karakter kötelezően Kurosaki Ichigo... de azt igérik, hogy hamarosan más szereplők is elérhetőek lesznek.
      Egy ilyen süti amúgy egy családnak elég (4-5 ember max.), hiszen a hosszúsága 16 cm, a szélessége 9 cm, a magassága pedig csupán (?) 7 és fél cm. Csak a szereplő képével 2.000 yen (nagyjából 20dollár), csak üzenettel 3.500 yen (35dolcsi körül), és ha kép és üzi is van, akkor 4.500 yen (45 dolcsi) - azért dolcsi, mert nem csak egy országból olvasnak minket.
      A nem-Bleach-fanoknak is van egy jó hirem, hiszen nem ez az egyetlen projekt, kérhetsz sütit a következő animék szereplőivel is: Magival Angel Creamy Mami, Naruto: Shippuuden, Polar Bear's Cafe - de ezt már tudod, ha megnyitottad a fenti linket.
     Amúgy a Bleach-ről annyit illik tudni, akkor is, ha ez nem egy hir-cikk, hogy Tite Kubo már 2001 óta rajzolja, és jelenteti meg a Shueisha Weekly Shonen Jump cimű magazinjában, és következő hónapban már a 60. kötete fog megjelenni. Észak-Amerika már az 57. kötetnél tart, hála a Viz Media-nak... mi meg, hazaiak, megoldjuk, ahogy tudjuk ;)

Akane-chan, XOXO

Sailor Moon inspirálta nyakláncok

Sziasztok!

      Arany és ezüst nyakláncokat találtam nektek, mindössze (?) 127 dollárért... persze, ugyanitt lehet kapni felsőket, törölközőket, posztereket is...
     A Bandai hivatalos internetes áruháza már fogadja a rendeléseket, az új, Sailor Moon inspirálta kollekció darabjaira, és ezt ti is megtehettek ERRE a linkre kattintva. Drágának tűnhet, de egyáltalán nem az, ha beleszámitod, hogy ezüst, 18 karátos arany, illetve Swarowski kövek felhasználásával készitették el őket. Persze a honlapon az eredeti japán ár található, nagyjából 12.600 yen... de a rajongók nem az árat nézik, nem igaz?
     Persze van időtök eldönteni, hogy igényt tartatok-e rá, vagy sem, hiszen ez még csak előrendelés, szeptember előtt nem is számithattok arra, hogy megérkeznek.
SAILOR MOON R CRYSTAL STAR:


SAILOR MOON R CRYSTAL STAR - szines:


SAILOR MOON S COMIC HEART ezüst:


SAILOR CHIBI MOON's MOON PRISM HEART:


SAILOR MOON original transformation broock - ezüst:


SAILOR MOON original transformation brock - arany:


     Ahogy már fent emlitettem, ez nem minden, vehettek felsőket, törölközőket, meg a falra mindenfélét, szóval ne törődjetek azzal, hogy én ékszermániás vagyok, nyugodtan nézzetek körül a Bandai oldalán.


     Az ugyancsak Sailor Moon inspirálta gyűrűket a jövő hónaptól kezdik kiszállitani. És ez még nem a vége az őrületnek... hamarosan kapható lesz szemceruza is, és kulcstartó, meg még ki tudja mennyi minden, amit még nem jelentettek be nekünk...
     Ha körülnéztek a site-on találtok majd egy teljes köröm-szettet is, meg egyébb hasonlókat, ezek abban különböznek, hogy kifejezetten a Naoko Tekeuchi manga 20 évfordulóját tegyék a rajongók számára szinesebbé. Vajon tükör is van? Mindenesetre mindenki válogathat kedvére...

Jó nézelődést, vásárlást...
Akane-chan, XOXO... aki régen szintén szerette Sailor Moon-t

2013. július 15., hétfő

Nyerj utat Japánba!!!

Sziasztok!!!

     Nagyszerű hirem van a számotokra. Az animenewsnetwork.com, azaz az egyik kedvenc animékkel foglalkozó oldalam mára már 15 éves. Bizony, szép kerek szám, és már tinédzserkorú, ezért megelégelte az ajándékokat, és ő szeretne nektek adni valamit.
     Hogy mit?
     Meg szeretnék adni a lehetőséget néhány embernek, hogy elutazhasson Japánba!!! Érdekel a dolog? Léggy te az egyik szerencsés, aki a site kontóján utazhat, és tölthet el felejthetetlen perceket. Srácok, ez olyan ajánlat, amit nem szabad kihagyni... ki tudja, talán tényleg szerencsétek lesz (vagy majd nekem!)!
ITT VANNAK A RÉSZLETES LEIRÁSOK!!! angolul, de ennyi nyelvtudás szükségeltetik, különben nem tudod majd elintézni, hogy tényleg utazhass. Sok sikert, skacok!

Akane-chan, XOXO

 

2013. július 14., vasárnap

Fate/Kaleid Liner Prisma Illya

Sziasztok,

    Úgy éreztem tartozom nektek ezzel a cikkel is, szóval nem törődve leragadó szememmel és fáradtságommal, máris elkezdtem irni. Valószinű nem fejezembe ma, de ha majd látjátok örülni fogtok, hogy ennyire szeretlek benneteket!

    Szóval lássuk a medvét, azaz jobban mondva az animét! A Fate/Kaleid Prisma Illya cimű animén olyanok dolgoztak, mint például Sakamoto Takashi vagy Oonuma Shin, maga a cucc Inoue Kenji-hez tartozik, és most a SILVER LINK adja ki.
     Mahou shoujo lévén inkább csajoknak ajánlom... bár ismerek olyan fiút, aki egészen biztosan meg fogja nézni, szóval tulajdonképpen nincsenek nemi korlátok, de azért én szóltam.
     Lesz itt... moe, nevetés meg egy kis szenvedély... Megismétlem ez egy Mahou shoujo!

SZTORI:
     Ez az anime is a Fate család tagja, amivel már korábban is foglalkoztam, mert az igazakat megmondva nekem nagyon bejön a széria. Illya, aki egyébbként nem más, mint Illyasviel Von Einzenbern (ugye, igy már ismerős?), egy átlagos csajszi, aki iskolába jár... ja, és akinek bejön a mostohatestvére. De egyik éjszaka minden megváltozik...
     Amint az az éjszaka elérkezik, és kár a gőzért, nem árulom el mi fog történni..., Illya élete megváltozik... és amúgy mellesleg megjelenik az animében másik ismerősünk is, Tohsaka Rin. A helyszin ismét Fuyuki városa lesz... és van itt egy titokzatos Miyu nevű szereplőnk is...
    Vajon Illya meg tudja menteni Fuyuki várost? ... Hát... nézzétek meg és megtudjátok!!!

     Na igen, annyira belejöttem, hogy bár a cikk maga nem hosszú... tulajdonképpen még ma éjszaka végigirtam, bár, hogy őszinte legyek kishiján összekevertem a képet egy másik anime képével... de azért még időben észrevettem. Szóval csak annyit még egyszer, hogy nézzétek meg, mert érdekesnek igérkezik!

Álmosan és fáradtan is mindent megteszünk értetek,
Akane-chan, XOXO

Anime Spotlight Summer 2013 - by animenewsnetwork.com

Sziasztok!

     Én már korábban közöltem veletek egy listát azokról az animékről, amiket én érdekesnek vélek majd megtekintei ezen a nyáron. Viszont a mai, vagyis ebben az órában már inkább azt mondanám tegnapi nap folyamán az animenewsnetwork.com megjelentette saját toplistáját, persze rendszerezés nélkül, igy szerintem megérdemlitek, hogy tudjatok róla, hogy mik azok, amiket ők is kiemeltek, nemcsak én. Ime:
  • Blood Lad
  • The Eccentric Family
  • Fate/kaleid liner Prisma Illya
  • Genshiken Second Season
  • High School DxD New
  • il sole penetra le illusioni - Day Break Illusion
  • Rozen Maiden Zurückspullen
  • Stella Women's Academy, High School Division C3
  • Sunday Without God
  • WATAMOTE 
 

Kellemes animenézést,
Akane-chan, XOXO 

2013. július 12., péntek

Reimei no Arcana....

Sziasztok,
Hoztam nektek , valami érdekeset : Reimei no Arcana, vagy Down of Arcana...
Nem mindig vannak ezek igy egymás mellet ilyen tekintettel
   Na szóval , hogy tudjunk pár alap információt is :

  • A mangaka akinek gratulálunk ezért a művéért is az: Rei Touma 
  • 2009-ben indul útnak a mű
  • A Shogakukan kiadásában(annak idején még ,réges-régen 64-ben ők adták ki a Doraemont is... :)  )
  • Drama , fantasy, shoujo műfajú
Szerintem ennél többet nem is kell hogy tudjunk , térjünk a történetre, az alap felállás: 
- Egy szigeten vagyunk , ahol két ország van és ezek folyamatosan háborúznak (vannak más helyek is, de ezek nem fontosak).
- Az embereket fura módon különböztetik meg : A királyi család minden tagja fekete hajú (vagy legalábbis az ideális kékvérű ), a közemberek: nekik bármilyen hajuk lehet , csak fekete nem , és vannak a félig állatok(Ajinok) , pár helyen "alárendeltnek" láttam írva,- de ez a megnevezés nem tetszik, ezt nem fogom használni :)) - : ők valamilyen állathoz hasonlítanak, van akinek csak füle van , van aki szinte teljesen olyan mint egy állat...
- Az ajinok erősebbek mint az emberek , valamiért mégis ők szolgálják az embert...
- A béke érdekében az egyik ország koronahercegnője feleségül megy a másik ország második hercegéhez

- A hercegnőnek vörös haja van és nem igazán kedvelték ezért egyik országban sem, és egy van egy ajin barátja...

Igen, Nyufy-kun itt is megjelenik ,,,
... Na jó akkor most kritizáljunk:

  1. Nekem a rajz az elnyerte a tetszésemet
  2. A történet nincs túl komplikálva, szerintem bárki számára érthető
  3. Vannak benne jellemfejlődések... vagy ahhoz hasonló dolgok
  4. Van egy kis olyan tolerancia manga szaga , ami nem tudom ,hogy jó-e...
  5. Pörög a manga, mindenki folyamatosan csinál valamit - nem unatkoznak sem ők , sem mi 
  6. A két srác között (a fent képen) folyamatos versengés van, ami tovább görgeti a mangát
  7. Az uralkodók nagyja nekem egy kicsit túl természetesnek vesz .hogy háborúskodnak, sőt úgy tesznek mintha ez lenne a legjobb időtöltés a világon.... de ezt lehet csak én látom így
  8. Mindenki titkolózik mindenről, senkinek nem szabad semmit utudjon, de az ha az idegen ország hercege, akiktől az érceket exportáljuk megtalálja azokat a fegyvereket, amikről még a herceg sem tud semmi baj , szépen haza engedik. egy fenyítést sem kap...
  9. Hm... Nyufy-kun az élére állt az egyik ajin falunak , de előtte jól megfürdött egy tejszínhabos ,édes tavacskában és cuki pofit vág....
  10. Nekem kicsit a Nakaba(a hercegnő) egy kicsit túl ártatlan
... ahogy észrevehetted többnek tűnhet a negatív mint a pozitív kritika, de ez csak azért van mert nagyon szörszál hasogató akartam lenni... de ha olvasod akkor egy nagyon élvezhető mű ... 3
... Eljutottunk oda , hogy megkérlek titeket , hogy olvasátok el , szegényebbek nem lesztek tőle, itt vannak a linkek : Magyarul (hiányos)
            Angol verzió
   

2013. július 11., csütörtök

2013 Anime Nyár

Sziasztok!

     Ugyan a nyár már tart egy ideje, távollétemben nem tudtam nektek beszámolni a legújabb frissitésekről, de most majd pótolom ezt a hiányosságot. Mivel a legtöbbetek a nyár nagy részét otthon tölti, megadom a nyár legjobban várt, legjobban értékelt, és ezek szerint talán legérdekesebb animéinek listáját, hogy ne unatkozzatok (azok, akik egy tengerparton töltik a nyarat... hát... ti felejtsétek el az animéket egy kis időre, és élvezzétek, hogy ott vagytok, ha hazajösztök lesz időtök pótolni, ami kimaradt).

      Ne felejtsétek el, a lista nem teljes, csak azokat irtam le, amikről én hallottam, amiket nekem ajánlottak:
  • Free!
  • Sunday Without God
  • Dog and Scissors
  • Stella Women's Academy
  • High School DxD
  • Blood Lad
  • Fantasista Doll
  • The Eccentric Family
  • Makai Ouji: Devils and Realist
  • KINMOZA!
  • Monogatari
  • Genshiken
  • Day Break Illusion
  • Love Lab
  • Rozen Maiden Zurückspulen
  • Chronicles of the Going Home Club
  • Servant x Service
  • Tamayura
  • Gifu Dodo!!
  • WATAMOTE!The World God Only Knows: Goddesses
    Eddig még nekem sem nagyon volt időm ezeknek különösebben utánnanézni, de most, hogy végre összeirtam a listát róluk, amennyiben tőlem telik igyekszem felzárkózni... Persze nem igérek semmit, jó sok mindenről lemaradtam...

Akane-chan, XOXO

2013. július 10., szerda

The Eccentric Family, azaz Uchoten-Kazoku

Sziasztok!

     Most, hogy igy visszatértem, először egy frissen megjelent animét szeretnék nektek megmutatni, hogy ne mondjátok, hogy nem kaptok semmit.
     A cimét már olvashatjátok odafent, hiszen ezt a nevet adtam a cikknek is, csak azért, hogy el ne tévesszünk valamit (milyen vicces lettem, mig távol voltam :)) ). Komolyra forditva a szót, az Uchoten-Kazoku Morimi Tomihiko regénye, amit már nagyon régen szeretett volna a közönség anime formájában látni. A P.A Works keze alatt idén elkészülhetett a várva várt feldolgozás, amit július 7.-én be is mutattak Japánban.
 
     Öszinte leszek, én magam sem olvastam a regényt, de gondolom ezzel nem is vagyok egyedül, szóval lássuk a legfontosabb dolgokat. Azt megtudtam nektek, hogy Kyoto-ban fog játszani, ami már eleve kecsegtető, hiszen én egyszerűen oda vagyok ezért a városért, de nem is ez lesz az érdekes, hanem az, hogy ebben a "békés" városban az emberek, tanukik és tenguk egymás mellett élnek.
      Nagyon nem megyek bele a sztoriba, akit érdekel, az majd megnézi az animét, de lesz benne sok érdekes motivum, a harmadik testvér motivuma, a gyönyörű lányé, aki egyébbként különleges képességekkel bir, aztán az egyik testvér történetesen béka... Kell még sorolnom? A lényeg, hogy komédiaként tekintsetek rá, és akkor nézzétek meg, ha azt keresitek.
      Sajnálatos módon nincs információm arról, hogy mikortól nézhetjük meg, mikor lesz leforditva, de ahogy a magyar nézőket ismerem... hamar megtekinthető lesz felirattal :)

 Örülök, hogy megint veletek lehetek,
Akane-chan, XOXO

Akkor ki tehető felelőssé ??

     Nem tudom, hogy tudjátok-e vagy sem , de a tegnapi nap folyamán az 58 éves, fukushimai atomerőmű
   volt igazgatója, Yoshida Masao rákban hunyt el.
2011 decemberében , amikor lemondott, akkor diagnosztizálták nála a nyelőcsőrákot.
Az erőművet üzemeltető cég , már akkor is tagadta , hogy bármilyen összefüggés lenne az igazgató betegsége valamint az atombaleset között...
.... és ,hogy a TEPCO tovább fokozza a -szerintem -érzéketlenségét kijelentette, a kormánnyal kézenfogva , hogy : az atomerőműből kisugárzó radioaktív sugárzás egyetlen ember haláláért sem tehető felelőssé.
 Figyeljetek , mert nekem leesett az állam... Yoshida , ugyebár a munkásokkal próbálta megakadályozni a nagyobb katasztrófát ,- ezért meg is lettek dicsérve , és el lettek ismerve, nem ezzel lenne a gond- , de nemrég kiderült , hogy a baleset utáni hetekben számos fukushimai munkás kapott a megengedettnél nagyobb sugárzást és , hogy sokan nem megfelelő mérőműszerekkel és felszereléssel dolgoztak....
          .... akkor biztos, hogy nem tehető felelőssé senki??!! .. szerintem van felelős , és ha szorult volna bele egy kis érzés akkor vállalná a felelősséget is.... hm.. most nagyot csalódtam japánban :((

Őszinte részvétünk Yoshida Masao minden családtagja felé :( .

2013. július 9., kedd

Hiányoztam?

Sziasztok!!!

      Befejeződtek a záróvizsgáim az egyetemen és azóta már ki is pihentem magam, ezért úgy döntöttem, hogy nem hagyom továbbra magára Hachiko-samát. Ha ma még nem is.. holnaptól teljes erőbedobással fogok dolgozni (nagyjából...).
      Jobban visszatértem, mint valaha !!! xD

PS. A blogot szeretnénk minél jobban kiterjeszteni. Ha úgy érzed, hogy van tehetséged az iráshoz, és otthon vagy animetémában, akkor kérlek vedd fel a kapcsolatot a szerkesztőség bármelyik tagjával, és légy te is szerkesztő. Várjuk a jelentkezéseket!
 
MÉG ÉLEK ÉN IS,
Akane-chan, XOXO

2013. július 4., csütörtök

Tatsuya Fujiwara a Rurounin Kenshinben

A Shueisha hivatalos weboldala kedden bejelnetette , hogy a 2014-es élőszereplős Rurounin Kenshin filmben Tatsuya Fujiwara fogja játszani Shishio Makotót.
   Tatsuya Fujiwara neve a Death Noteból lehet ismerős, mivel , hogy ott Yagami Lightot játszotta , szerintem nagyon jól , én teljesen beleszerettem. De a Battle Royalban is főszereplőtjátszott a Kaiji-ban és a Batonban is, ha jól tudom... hm... és , hogy legyen még mit megjegyezni , Hamletet és Romeót is játszotta a szinházban és már musicalben is játszott ... szerintem mindenki tapsolja meg a képernyő előtt , mert megérdemli... 

Naruto Fan meeting

Nemrég jártam fenn animeaddicts.hu-n, és egy tök jó programot találtam főleg Narutó kedvelőknek, és gondoltam , hogy szólok azoknak akik még nem látták.

Most szombatról (júl 6) lenne szó, reggel 10-től délután 6-ig 

Belépő : cosplay-el 300ft , amúgy 600ft. 

Helyszín

6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1. – Móra Ferenc Művelődési Ház, 1. emeleten balra

az autóbusz-állomástól: http://goo.gl/maps/21sPM
a vasútállomástól: ttp://goo.gl/maps/WFWtM
Lesz :anime jegy vagy , manga jegy.
a jegyekről:
  • minden megvásárolt jegy részt vesz a tombola sorsolásában (egy résztvevő akár mindkettő jegyből is vehet egyet-egyet);
  • a jegy témájától függően külön kvízt kaptok az anime-manga kategóriából;

Programok:

Nagy terem:

10:00–10:05 – Megnyitó
10:05–10:30 – Kishimoto Masashi, a mangaka~ előadás~
10:30–10:35 – Szünet
10:35–10:40 – Kvízjáték: kézpecsétek
10:40–10:45 – Szünet
10:45–10:55 – NARUTO Trading Card Game előadás

10:55–12:30 – Rajz workshop
+ NARUTO origami-k készítése

12:30–12:45 – Kvízjáték: zenék
12:50–13:50 – Ebédszünet (1 óra)
  13:50–15:40 – NARUTO the Movie: Road to Ninja ~ vetítés~
15:40–15:45 – Szünet
15:45–16:05 – Kvízjátékok: anime és manga

16:05–16:55 – Japán mitológia a NARUTO-ban – Szebellédi Tamás előadása

16:55–17:00 – Szünet
17:00–17:10 – AMV vetítés
17:10–17:15 – Szünet
17:15–17:35 – Kvízjáték: karakterek hangjai
17:35–17:40 – Szünet
17:40–18:00 – Eredményhirdetés és tombola

 Versenyek

  • Rajzversenyek:a jelentkezők helyben készítik majd alkotásaikat, amelyekhez a szükséges kellékeket a rajzolók biztosítják! 
  • Cosplay mini-verseny: helyszíni nevezéssel, legalább 5 fő esetén! 
  • NARUTO Trading Card Game mini-verseny (megfelelő létszám esetén)

Szabad program 

  Szabad program: anime-manga beszélgetések
  Szabad program: olvasási lehetőségek

Kis terem:

10:55–12:30 – NARUTO Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 3 mini-verseny, 16 fővel (PS3 & X360)
13:50–15:40 – NARUTO Shippuuden: Narutimetto Akuseru 2 mini-verseny, 16 fővel (PS2-JAP)
– Szabad program: szabad játék – NARUTO Shippuuden: Ultimate Ninja Storm, Storm 2, Storm 3 & Akuseru 2

Díjazottak lesznek:
– a pontgyűjtő verseny I. helyezettje
– a pontgyűjtő verseny II. helyezettje
– a pontgyűjtő verseny III. helyezettje
– az kvízjátékok összesített győztese
– a NARUTO Trading Card Game mini-verseny I. helyezettje
– a cosplay mini-verseny I. helyezettje
– a rajzversenyek I. helyezettjei
– a kvízjátékok kategóriánkénti győztesei (5 kategóriában)
– a tombola szerencsés nyertese


Ha kérdésetek lenne , akkor  itt a Facebook link: https://www.facebook.com/events/316266238505106/