A yudofu : tofu darabokkal párolt egyszerű dashi leves. Lehet zöldségekkel és gombával fogyasztani.
Hozzévalók (4 személyre):
- 2 tömb tofu , kicsire felvágva
- 15, 6 cm (6 hüvelyk) konbu ( tengeri moszat)
A mártáshoz :
-2 csésze dashi leves
-1/3 csésze szójaszósz
-1 kanál mirin (ez egy főzéshez használt rizsbor , 14%-os alkoholtartalommal)
A feltéthez:
- száritott bonito pehely (a bonitoegy tonhal fajta )
- apróra vágott zöldhagyma
- reszelt gyömbér
Elkészités:
Tisztitsa meg a konbut egy tiszta törölközővel .Rakjuk a konbut egy donabe-ba ( egy speciális agyagból készült cserépedénybe, de jó lesz a hgyományos cserépedény is ) és töltsünk rá vizet úgy , hogy a viz a 3/4-ig legyen az edénynek. Lassú tüzön fözzük. Tegyük a tofut az edénybe és pároljuk , amig át nem párolódik.
A mártás elkészitése az úgy történik hogy egy serpenyőbe , összekeverjük a dashi levest, a szójaszószt és a mirint és jól összefőzzük. A mártást és a tofut egy tálba teszük és teszünk rá a feltétből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése