2012. november 17., szombat

Yudofu

A yudofu : tofu darabokkal párolt egyszerű dashi leves. Lehet zöldségekkel és gombával fogyasztani.

Hozzévalók (4 személyre):
         - 2 tömb tofu , kicsire felvágva
         - 15, 6 cm (6 hüvelyk)  konbu ( tengeri moszat)
    A mártáshoz :
         -2 csésze dashi leves
         -1/3 csésze szójaszósz
         -1 kanál mirin (ez egy főzéshez használt rizsbor , 14%-os alkoholtartalommal)
   A feltéthez:
        - száritott bonito pehely (a bonitoegy tonhal fajta )
        - apróra vágott zöldhagyma
        - reszelt gyömbér

Elkészités:
Tisztitsa meg a konbut egy tiszta törölközővel .Rakjuk a konbut egy donabe-ba ( egy speciális agyagból készült cserépedénybe, de jó lesz a hgyományos cserépedény  is ) és töltsünk rá vizet úgy , hogy a viz a 3/4-ig legyen az edénynek. Lassú tüzön fözzük. Tegyük a tofut az edénybe és pároljuk , amig át nem párolódik.
A mártás elkészitése az úgy történik hogy egy serpenyőbe , összekeverjük a dashi levest, a szójaszószt és a mirint és jól összefőzzük. A mártást és a tofut egy tálba teszük és teszünk rá a feltétből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése