2012. november 14., szerda

Egy kis álmodozás...

Sziasztok!

     Először szeretném megkérdezni, hogy volt valaha olyan az életetekben, hogy azt kivántátok, bárcsak valaki más bőrébe bújhatnátok? Na és olyan, hogy egy másik világba vágytatok? Ha igen, akkor nyilván nektek is megvolt a konkrét elképzelésetek arról, hogy hova is szerettetek volna menni és kik is szerettetek volna lenni.
KEDVELT VILÁG:
     Ha egy olyan animét kellene megneveznem, amelyiknek laknák a világában, tehát az anime rendje és törvényei között élnék... Hm... Sok-sok az eszembe jut. Egyet fogok csak kiemelni. Beyblade, de leginkább az első széria. Hogy miért? Azért mert a anime világa szinte teljesen megegyezik a mi világunkkal. Különbözik mégis a különleges lények, a bit-bestiák jelenlétében. Ezeket a lényeket mindig nagyon élveztem, főleg talán azért, mert tetszett bennük, hogy szorosan kötődnek ahhoz a kúltúrához, amelyiket képviselik (lásd. Sárkány - Japán, vagy Dranzer - Oroszország), tetszett, hogy megannyi fajtájuk létezik és az, hogy milyen mértékben képesek emberközeliek lenni: éreznek és léteznek, igazi barátai a tulajdonosnak.




KEDVELT KARAKTEREK:
     Másik kérdést képez a karakterek, azaz az esetleges alteregóink megválogatása. Ha egy olyan animét kellene megjegyeznem, amelyiknek a karakterkörébe szivesen tartoznék... akkor az az anime minden kétséget kizáróan az Ouran High School Host Club lenne. A karakterek, akiket itt megismerhetünk mind tehetős családból származnak (Haruhi kivételt képez), gazdagok és szinte bármit megtehetnek. Nekem a leginkább mégis az tetszik bennük, hogy nem lehet őket elitélni. Igaz, hogy a gazdagsággal járó rossz tulajdonságokból jutott nekik is, de emellett Tamaki egy igazi romantikus, érzékeny lélek, aki csodásan zongorázik, Kyoya becsületessége pedig átragyog azon a páncélon, amit maga köré húzott, nem beszélve, Moriról és Honey-ról, akik bár vállalják másságukat (főleg Honey), nagyon eredményes, már 18 éves korukban elismert harcművészek. A Hiitachin ikreket nem emlitem inkább:))



KEDVELT VILÁG ÉS KARAKTEREK EGYÜTT:
     Ne vessen rám senki követ azért, mert szeretem az izgalmas életet :)). Ha olyan animét kellene választanom, ahol az áhitott világ és az áhitott karakterek találkoznak egymással... na az anime lenne a Naruto. A világ a shinobik világa, ahol sosem unatkozik az ember, mindig vannak eltüntetendő gonoszok és elvégezetlen feladatok. A karakterekről... hát igen, ninják, fiatal harcosok, kivételes tehetséggel. Perzse a ninjalétnek nyilván meg lennének a kockázatai, azért néha nagyon jó lenne, ha egy Chodorival vagy hasonlóval elijeszthetném azokat, akiket nem akarok a közelemben tudni, vagy a Rasengannal védelmezhetném a szeretteimet. De amit tuti szeretnék, az egy cuki kutya, mint Kibának :))



     Közvéleménykutatásom során megtudtam más emberek erre vonatkozó vágyait is. Röviden itt vannak felsorolva: .hack, Pokemon, K-ON! vagy Kimi to Boku, The Melancholy of Suzumiya Haruhi, Aria, Fullmetal Alchemist,  Tekkonkinkreet, Final Fantasy, Toriko, Magical Shopping Arcade Abenobash, Dragon Bal, One Piece, Fairy Tail, Dr. Slump,  Ghost in the shell: Stand Alone Complex, Dennou Coil, Bleach, Tenchi Muyo, Sword Art Online, Death Note, HxH, Kampfer és Cowboy Bebop.

     A tied nem szerepel? Oszd meg velem komment formájában, hogy bővüljön a kör!

Akane-chan, XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése