2012. szeptember 12., szerda

Shambala hóditoja

       A már emlitett FMA movie. Szegezzük le az elején ha még nem láttad az animét akkor itt állj le az olvasásban. 
       Az anime ugyebár ott ér véget , hogy Ed átkerül a "mi" világunkba , 1923-ba kb. ha a történelmi szálakat vesszük figyelembe erre következtethetünk.Al pedig visszakapja igazi testét de Amestriában és emlékei hiányában.
       Edward érdeklődését felkelti a tudomány és a rakéták , kutatásai közben össze ismerkedik egy Alphonze Heidrich nevű emberrel , aki öccse tükörképe is lehetne.
       Az akkori Németországban  a Führer bármit megtenne , hogy a németek győzzenek. Felmerül egy legenda , egy városról a kapun túl . Erről Ed még nem tud , ő le van foglalva Iriggyel (Envy), aki - ha még emlékszünk - sárkány testben ugrott át a kapun. mivel ebben a világban nem létezik alchimia ezért ő sem tud visszaváltozni emberi alakban.
       Ed Envyvel való kis kalandja után elég rendesen belekeveredik a "Hogyan jussunk át Shambalába ?" kérdésbe. De ez természetes , hogy ha egy profi alchimista meglát egy hibás alchimiai kört akkor kijavítja azt.
      Amestriában mindenki azt hiszi , hogy Ed meghalt . Al álmaiban egy furcsa világban látja testvérét így teljesen jogosan keresi őt.
       Nekem személy szerint nem tetszett a vége. Nem így fejeztem volna be. De ezen már nem tudunk mit változtatni ez van. Biztos van olyan is akinek így tetszik.
Amúgy valaki megmagyarázná nekem , hogy Ednek és Alnak miért van női szinkron hangja (a japán szinkronban)?

A film zenéje : L'arc~en~ciel Link, Lost Heaven
 Rendező: Seiji Mizushima
 Hachiko-sama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése