2012. szeptember 9., vasárnap

FMAjánló

A Fullmetal Alchemist mangából két anime született : a  "Fullmetal Alchemist - A bölcsek kövének nyomában" és a "Fullmetal Alchemist - Testvériség. ".
      Fullmetal Alchemist - A Bölcsek kövének nyomában 2004 -ben készült. Amit tudni kell , hogy az anime különbözik a mangától de ettől függetlenül egy nagyon jóra sikerült  történet.
Edward és Alfonz Elric a föszereplői. Ed és Al két nagyon tehetséges alchimista , de apjuk mint állami alchmista nem nagyon van othon, sőt 5-6 éves koruk óta eggyáltalán nem . Anyjuk halála után - szegény embert még az ág is húzza - a  fiúk emberi transzmutációra készülnek ami egy tabu az alchimisták körében. Persze nem sikerül és az anjuk nem támad fel - persze , hogy nem sikerül hiszen 10-11 évesek - de , ha ez még nem lenne elég a fiúk is komoly árat fizetnek érte , sőt Al majdnem az életét is áldozza.
       A fiúk letettek az anjuk feltámasztásáról, de vissza akarják szerezni a régi testüket. És ekkor indul el a hajsza a bölcsek köve után. A kutatás közben fényderül az igazságra . Mi történik az emberi transzmutáció közben ? Ki is az igazi ellenség, és ki a barát?
        Az anime egy movie-val  zárul : a Shamballa hóditójával . Mindenki figyelmébe ajánlom , hogy ezt is megtekintse.
        Összefoglalva: ebben az animében minden benne van: szerelmi szálak - még ha nem is mind nyilván való - , véres küzdelmek , dráma és sok minden más
        Én ajánlom figyelmébe minden nézőnek , hogy figyejenek egy-két ember nevére mert érdekes dolgokat árulnak el rólluk.


A Fullmetal Alchemist - Testvériség cimű anime megérdemel egz másik bejegyzést :P . Addig is jó anime nézést. :)


                                                                                                                                          Hachiko -sama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése