2013. február 3., vasárnap

Akane-chan heti kritikája - február 3.

Sziasztok,

     Igen, a cim azt jelenti, hogy egy új sorozattal fogok indulni, amiben animéket/animerészleteket fogok megkritizálni, megnézésre ajánlani, miegymás...

     Mivel ez a sorozat első része egy régi jól bevált animéhez nyúltam, a Narutóhoz, dobpergést kérek. Nem, nem fogom az egészet ajánlani, ahhoz nem kell cikk, azt tudjátok rólam. Most a Third Great Beast Arc kerül csupán teritékre, ami a Naruto 195. és 196. részéből tevődik össze.

    A jelölt részt felosztottam 14 tényezőre, amik alapján elmondom mi is a véleményem. Hát lássuk:
  1. Alapvetően úgy indul, hogy Lee-t látjuk, aki fél attól, hogy Tsunade mit fog neki mondani, amikor visszamegy a kivizsgálás eredményéért. Ez jó üzenet: akármennyire félsz, nem futamodhatsz meg.
  2. Nem csak jó üzenete van: Gai személyében egy olyan tanárt látunk, aki a stréber diákját jobban szereti, mint a másik kettőt. Ti hogy voltatok ezzel a suliban? - Nekem ez negativ.
  3. Ami nekem még nagyon megütötte a szememet, hogy rengeteg fura kameraállás jelent meg, amiről nem tudom eldönteni, hogy most jó, vagy nem jó... inkább csak fura, nagyon fura...
  4. Egy másik üzenete ennek a partnak, hogy túlbuzgónak kell lenni, mint Lee is volt. Annak kell lenni? Megint egy olyan üzenet, ami nekem se nem jó, se nem rossz.... Erről nem tudok állást foglalni, de jelen van...
  5. Humor!!! Gai sensei mind a két rész alatt folyamatosan szolgáltatja a poénáradatot. Tetszett nagyon...
  6. A második részben megmutatkoztak végre az ellenfelek. Mi volt a reakcióm? Te jó ég, ezek milyen nevetségesek... Hát ezt sem tudom hova tenni...
  7. Még több humor!!! Elérkezik a part egy olyan részhez, amikor Gai humora kezd sok lenni... Na ekkor jelenik meg Naruto, és továbbra is jól szórakozunk!!!
  8. Ami emeli az egész arc minőségét az: ... NEJI... Tudom, hogy már mániákus Neji-fannak látszom, de tényleg egy iszonyatos jó karakter, aki nagyon ki van centizve, nagyon ki van találva. Minőség!!! - két lábon...
  9. Gai és Lee kapcsolata az a tökéletes mentor-tanonc kapcsolat. Ez a dolog nekem tetszett, ebből az arc-ból nagyon jól látszik a dolog. Nekem az egy kis plusz volt.
  10. Még egy dolog, amit nem volt hova tennem... Morze-jelekkel kommunikálnak? Mi van? A ninjáknak ezt is tanitják az akadémián, vagy mi a frász? ... Kicsit sok volt...
  11. "Jujj, ha igy folytatják, akkor a fabábuim kiakadnak, túl gyorsak... Jajj..." - mondta a főgonoszok egyike, bár nem ezekkel a szavakkal... De ez röhelyes volt... Miért? Szörnyűűűű!
  12. Negativum: azt hisszük végig, hogy valami iszonyatosan fontos dologról van szó... élet-halál... aztán végén... semmi... nincs is probléma, megoldódik minden ... anélkül, hogy bármi történne... De akkor minek rá két rész???
  13. Gai a végén maga is levonja a tanulságot: "A magadba vetett hit mindent legyőz!"- persze ő sem ezekkel a szavakkal.
  14. Ez a tetőpont, de nem is negativ, nem is pozitiv! A végén feltettem magamnak a kérdést: Most az ellennség nem is ellenség? ... Hát... nem tudom... Nem az! De miért nem az?
    Szóval a fenti összeállitás és a részek láttán az itélet: egy ötöde annak, amit látni fogsz ROSSZ LESZ, anime minőségi szempontból. Egy harmadát nem tudod majd hova tenni! Ez igy lesz! Majdnem a fele az összegésznek viszont szuper lesz! Tehát ajánlom a jövő héten felvenni a megnézendők közé, még akkor is, ha már láttátok. Nem baj, ha az ember néha felelevenit néhány érdekes fillert, mert hát ez tulajdonképpen csak egy hosszú filler, ami akár ki is maradhatott volna, de örüljünk, hogy benne van!


Akane-chan, XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése