2013. február 17., vasárnap

Obento verseny

            Gyerekek lesz obento verseny a HoldfényConon :)) ...  Ami aki nem tudná Április 13-14-én lesz megrendezve A millenáris B épületében  ....


     Ezek itt nagyon jól néznek ki... remélem , hogy sok jelentkező lesz
  A részleteket itt megtalálhatjátok, szóval akinek van egy kis érzéke az ilyesmihez az nyugodtan jelentkezhet...
    



2013. február 12., kedd

Alice In Country of Heart

      Előző kritikámban már említettem , ahogy azt is , hogy az egyik kedvenc alkotásom. Na most bővebben fogok róla beszélni. :)
       A történet QuinRose és a rajz az Soumei Hoshino  kreativitását dicséri és a Mag Garden kiadásiban jelent meg.
6 Kötete jelent meg..
      Na jó , az alap tudni valókat már tudjuk , akkor most értékeljünk.
Negativumokkal az a baj , hogy.................. niincsenek.
Pozitivumok , nah ebből viszont rengeteg van

  1. A rajz . A rajz eszméletle szép és megannak a sajátosságai . Tényleg nagyon kidolgozott , és ahol mégsem ott meg is van indokolva , hogy miért nem. 
  2. A történet , nagyon frappáns , nagyon tetszik, nagyon kidolgozott
  3. A fordulatok , mert ilyen is van benne  , és igen van bennük feszültség , amit a Camelot Gardenből annyira hiányltam. 
  4. A karakterek : mindnek van saját személyisége , emelett nagyon hihetőek. 
  5. a karakterekről eszembe jutott , hogy nem tudnám megnevezni a negativ karaktert. Hogy ez jó vagy rossz ... hm... nem tudom , én azért soroltam ide , mert mostanig fel sem tünt . A szereplők annyira viszik a történetet , hogy szügségtelenné vált a jelenléte. Sőt kifejezetten rontana ha lenne , húzná a történetet , ha valaki keresztbe akarna tenni a főhősnek .
  6. A maffia , Igen , van benne maffia és  nem negativ karakterekből áll . 
  7. Alice , egy kamasz aki tényleg e szerint él. Gyakran mond egyet és csinál kettőt. Rengeteg ellentét van benne és nem igazán tudja , hogy mit is akar, és pont ettől lesz hihető az ő karaktere .
  8. A jóképű férfi karakterek :))
  9. A humor. Mindenhol jelen van és ugy van jelen , hogy nem iagzán mondanak poénokat , hanem inkább apróbb dolgok , de azokkal a tárgyakkal , esetleg nagyon elszort mondatokkal kiszurják a szemünket és igen egy fél órán keresztül mosolyogsz rajta . 
  10. A szerelmi háromszög , Ezt nem akarom kifejteni , de nagyon ott van... :))
  11. Az idő . Igen ez egy nagyon pazitiv dolog ... igen még ez is lehet pozitiv.   Az itteni időben az a legjobb , hogy nem olyan mint  a miénk . Nem abban a sorrendben vannak mint nállunk , hanem össze-vissza és ez ad egy lehetőseéget , hogy random dolgok történjenek . Miutá elolvastad lehet , hogy azt fogod mondani , hogy ezzel nem játszottak eleget , de ha jobban belegondolsz nem is igazán lett volna értelme , mert húzta volna a történetszállat , döcögött volna egy kicsit és ettől akár olvashatatlanná is vált volna 
  12. A feszültség . Végig jelen van.
  13. Olvastatja magát. Nem tudod lerakni !!! Nekem nem ment én nem tudtam addig amig végig nem olvastam, ez is abból adódik , hogy feszültség van a levegőben szinte a végéig.
  14. A vége . Nem csöpög de mégis romantikus. Nem éreztem egyáltalán hogy nyálas lenne , vagy csöpögne . 
Igen tapsoljuk meg őket hogy egy ilyen nagyszerű mangát irtak és rajzoltak nekünk.
                És itt tessék elolvasni !!!!     

2013. február 10., vasárnap

Akane-chan heti kritikája - február 10.

Sziasztok,

     Remélem nem feltételeztétek rólam azt, hogy a múltheti kezdés után ilyen hamar kritika és jövő heti néznivaló nélkül hagylak benneteket? Erről jut eszembe... teljesitettétek a házit, megnéztétek, amit a múltkor mondtam? Ugye igazam volt mindenben!?

     De térjünk vissza a mához, ehhez a héthez, hiszen most is készültem nektek valamivel. Naruto-t továbbra sem hagyom békén, megint ő húzza a rövidebbet, úgy döntöttem a jövő héten is rajta röhögünk. Amit kiválasztotta, az csupán egyetlen egy részecske: a 202. epizód, aminek a cime: Az 5 legjobb ninjaharc.

      Naruto és Sakura műsorát láthatjuk, amiben bemutatják nekünk az 5 legjobb ninjaharcot. Szerintem eddig nem mondtam újdonságot. Az a helyzet, hogy ez most nem fog igazán kritikus lenni, úgy érzem.

POZITIV ELEMEK:
  • Tulajdonképpen végigröhögjük az egészet elejétől végéig. Nem árulom el, hogy mi lesz a legnagyobb vicc az egészben, de köze lesz Narutohoz és néhány pofonhoz is.
  • Visszaláthatjuk kedvenceink legjobb csatáit! A legendás csatákban feltűnik majd Kiba, Chouji, Neji, ráadásul Sasuke többször is. Szerintem már ezért megérné megnézni... inkább, mint 10 másikat, amiből a harcok származnak.
ERŐSZAKOS ELEMEK:
  • Könyörgöm, úgy irtam, hogy a legjobb ninjaharcok, szóval, igen, lesznek benne erőszakos jelenetek, vért is bőven köpködnek majd, de nyugodjatok meg, nem hal meg senki... aki számit.
  • Naruto maga is megsinyli a Sakurával közösen vezetett műsort, de erről nem árulok el több részletet, ezt látni kell. Én jót derültem rajta.. már sokadjára.
MÁS FONTOSABB NEGATIVUMOK:
  • Negativ vagy nem is annyira? Most nem tudom eldönteni, de azért megjegyzem: a nagy egész tekintetében ez az epizód semmit sem számit. Nem maradsz le semmiről, ha nem látod, hiszen semmi újat nem mutat, egyetlen egy jelenettől eltekintve, amiben hirt kapunk Sasukéról és Orochimaruról.
ÖSSZEFOGLALÁS:
  • Ezt a részt azokra az unalmas estékre ajánlom, amikor nincs kedvetek semmihez, nem akartok leülni tanulni, vagy nincs kedvetek átnézni másnapra a prezentációt, ami a melóba kell, viszont nem is akartok egy olyan animébe belemerülni, amiben fontos társadalmi vagy lelki kérdésekről filóznak, mert ez a rész, emberek, csak a szórakoztatásról szól. Ennek függvényében nézzétek vagy ne nézzétek meg.


     Köszönöm, hogy velem tartottatok, nézzetek sok animét a héten, és várjátok, hogy jelentkezzem. És nyugodtan le lehet checkolni, amit irok, az mind úgy van... Nem igaz?

Akane-chan, XOXO

AKK szavazás: 2012 legnagyobb anime-csalódása


Sziasztok (ismét),

     Mint tudjátok, még egy szavazást lezártunk ma, a másik párját, hiszen nem csak kellemes, de a kellemetlen meglepetéseket is kerestük. Úgy látszik, hogy ebben a kategóriában több mondanivalótok volt, hiszen rengeteg holtverseny alakult ki, amit a szavazás meghosszabitásával sem tudtunk orvosolni (az egyik holtverseny eltűnt, de kialakult egy másik).

     Nincs több mellébeszélés, be is mutatom a végeredményt:

3. helyezettek:
  •  Chu2Koi
  •  Kyousougiga
  •  Nisemonogatari
2. helyezett:
  • Moyashimon Returns
1. helyezettek - A GYŐZTES (vagy inkább vesztes) PÁROS:
  • Eureka Seven AO
  • Gon
 

     Talán most nem baj, ha megszakitom azt a szokásom, hogy a dijazottaknak gratulálok, hiszen ezt a dijat senki sem szerette volna átvenni. Engem személyesen meglepett, hogy mennyire bőszen szavaztatok egy-egy anime ellen, azt vettem le belőle, hogy bizony hagyott kivánni valót maga után ez a tavalyi év, a hires 2012. 
     Szóval... mindenkinek sokkal minőségibb animékkel teli 2013-at kivánok.

Akane-chan, XOXO
és L!stás
 

2012 legmeglepőbb animéje (jó értelemben) az AKK olvasói szerint

Sziasztok,

     Örömmel jelentem, hogy lezártunk egy újabb közvéleménykutatást. Most azt kérdeztük tőletek, Listással karöltve, hogy vajon mely animék voltak rátok hatással 2012-ben olyan értelemben, hogy sokkal jobbat kaptatok, mint, amire vártatok.

     Nos, az eredmény, a ti döntésetek, itt van:

3. helyezettek:
  •  Binbougami-ga!
  •  K-ON! - Movie
2. helyezet:
  • K
1. helyezett - A GYŐZTES:
  • Amagani SS+ Plus (71%)


    Gratulálunk a győztes animének. És ha nektek ennyire tetszett, akkor azt jelenti, hogy a blog nevében ajánlhatom bátran mindenkinek. Maradjatok velünk, továbbra is szavazzatok és segitsetek nekünk megtalálni a blog LEG-jeit.

Akane-chan, XOXO
és L!stás 

2013. február 3., vasárnap

Akane-chan heti kritikája - február 3.

Sziasztok,

     Igen, a cim azt jelenti, hogy egy új sorozattal fogok indulni, amiben animéket/animerészleteket fogok megkritizálni, megnézésre ajánlani, miegymás...

     Mivel ez a sorozat első része egy régi jól bevált animéhez nyúltam, a Narutóhoz, dobpergést kérek. Nem, nem fogom az egészet ajánlani, ahhoz nem kell cikk, azt tudjátok rólam. Most a Third Great Beast Arc kerül csupán teritékre, ami a Naruto 195. és 196. részéből tevődik össze.

    A jelölt részt felosztottam 14 tényezőre, amik alapján elmondom mi is a véleményem. Hát lássuk:
  1. Alapvetően úgy indul, hogy Lee-t látjuk, aki fél attól, hogy Tsunade mit fog neki mondani, amikor visszamegy a kivizsgálás eredményéért. Ez jó üzenet: akármennyire félsz, nem futamodhatsz meg.
  2. Nem csak jó üzenete van: Gai személyében egy olyan tanárt látunk, aki a stréber diákját jobban szereti, mint a másik kettőt. Ti hogy voltatok ezzel a suliban? - Nekem ez negativ.
  3. Ami nekem még nagyon megütötte a szememet, hogy rengeteg fura kameraállás jelent meg, amiről nem tudom eldönteni, hogy most jó, vagy nem jó... inkább csak fura, nagyon fura...
  4. Egy másik üzenete ennek a partnak, hogy túlbuzgónak kell lenni, mint Lee is volt. Annak kell lenni? Megint egy olyan üzenet, ami nekem se nem jó, se nem rossz.... Erről nem tudok állást foglalni, de jelen van...
  5. Humor!!! Gai sensei mind a két rész alatt folyamatosan szolgáltatja a poénáradatot. Tetszett nagyon...
  6. A második részben megmutatkoztak végre az ellenfelek. Mi volt a reakcióm? Te jó ég, ezek milyen nevetségesek... Hát ezt sem tudom hova tenni...
  7. Még több humor!!! Elérkezik a part egy olyan részhez, amikor Gai humora kezd sok lenni... Na ekkor jelenik meg Naruto, és továbbra is jól szórakozunk!!!
  8. Ami emeli az egész arc minőségét az: ... NEJI... Tudom, hogy már mániákus Neji-fannak látszom, de tényleg egy iszonyatos jó karakter, aki nagyon ki van centizve, nagyon ki van találva. Minőség!!! - két lábon...
  9. Gai és Lee kapcsolata az a tökéletes mentor-tanonc kapcsolat. Ez a dolog nekem tetszett, ebből az arc-ból nagyon jól látszik a dolog. Nekem az egy kis plusz volt.
  10. Még egy dolog, amit nem volt hova tennem... Morze-jelekkel kommunikálnak? Mi van? A ninjáknak ezt is tanitják az akadémián, vagy mi a frász? ... Kicsit sok volt...
  11. "Jujj, ha igy folytatják, akkor a fabábuim kiakadnak, túl gyorsak... Jajj..." - mondta a főgonoszok egyike, bár nem ezekkel a szavakkal... De ez röhelyes volt... Miért? Szörnyűűűű!
  12. Negativum: azt hisszük végig, hogy valami iszonyatosan fontos dologról van szó... élet-halál... aztán végén... semmi... nincs is probléma, megoldódik minden ... anélkül, hogy bármi történne... De akkor minek rá két rész???
  13. Gai a végén maga is levonja a tanulságot: "A magadba vetett hit mindent legyőz!"- persze ő sem ezekkel a szavakkal.
  14. Ez a tetőpont, de nem is negativ, nem is pozitiv! A végén feltettem magamnak a kérdést: Most az ellennség nem is ellenség? ... Hát... nem tudom... Nem az! De miért nem az?
    Szóval a fenti összeállitás és a részek láttán az itélet: egy ötöde annak, amit látni fogsz ROSSZ LESZ, anime minőségi szempontból. Egy harmadát nem tudod majd hova tenni! Ez igy lesz! Majdnem a fele az összegésznek viszont szuper lesz! Tehát ajánlom a jövő héten felvenni a megnézendők közé, még akkor is, ha már láttátok. Nem baj, ha az ember néha felelevenit néhány érdekes fillert, mert hát ez tulajdonképpen csak egy hosszú filler, ami akár ki is maradhatott volna, de örüljünk, hogy benne van!


Akane-chan, XOXO

2013. február 2., szombat

Anime Say! 23. rész, avagy egyébb anime-kritikusok

Sziasztok,

     Azt már többször elmondtam nektek, hogy szeretek más oldalakon -hasonló tematikáju más oldalakon- mászkálni szabadidőmben, két vizsga közt igy év elején... Egy ilyen oldal a capsulecomputers.com, amiben, bár nem tetszik a renegát stilus, és abszolút tisztelenség az animék világával szemben, azért mégiscsak találunk elég jó kritikákat.

    Legutóbbi projektjük Luke Halliday videoblog bejelentkezése, amiben a tavalyi év legrosszabb animéiről beszél több, mint 13 percben. Watch it, ha érdekel:


     Amennyiben nincs időd végignézni, vagy nem értesz úgy angolul mint én, akkor itt van Luke listája a tavalyi év legrosszabb animéiről.
  1. Sword Art Online
  2. Black Rock Shooter
  3. K
  4. Arcano Famiglia
  5. Kingdom
  6. Magi
    Normális esetben egyetértenék vele, mert az érveinek a nagyrésze jó volt. Igen, most érdekes lesz, kritizálni fogom a kritikus kritikáját, de tőlem ez kitelik, és ti ezt nagyon jól tudjátok.
     Az anime, amit megvédek attól, hogy a legrosszabbak közé soroltasson, az a Sword Art Online. Igaz, nem láttam a teljes animét, de mivel ő sem vette számitásba az egészet, én is csak az első résztől fogom, egészen addig, amig ki nem kerülnek a játékból.
  1. Az alapkoncepció ugye egy könyv alapján készült, ezt a videóban is hallhatod. Mivel nem a jelen világban játszódik, hanem tiz év távolságában, igy nem kell semmi köze legyen a mi világunkhoz. Szerintem igenis fejlődhet ennyit a teknika tiz éven belül... Nézd csak meg az előző tiz évet... Alig néhány mobil --> okostelefon még a 6 éveseknek is. Akkor miért is baj ez ebben az animében?
  2. Az anime élvezhető! Lehet, hogy többet vártak egyesek, lehet, hogy ki lehetett volna hozni belőle többet is, de ennek ellenére élvezhető, le lehet ülni, meg lehet nézni, nem biztos, hogy végig fogod unni magad. Ha lány vagy, vagy érzelmesebb fiú, ami egyáltalán nem baj, én olyanokat keresek egyenesen, akkor érdekelni fog a szerelmi szál benneteket. A többiek pedig élvezni fogják, hogy tulajdonképpen egy videójátékban vagyunk.
  3. A látványvilág és a hangok tökéletesek, szinte nem is lehetett volna szebbet csinálni. Ezen nincs mire kitérni!
  4. Tanulság! Luke csak arra figyel, hogy mit lát, és mennyire élvezi, szerintem az a tipus, akinek semmi más nem jön át egy animéből, csak, hogy mennyire volt élvezetes. De végülis filmet sem igy nézünk nem igaz? Amit az anime és könyv elmond és kiemel, az például az, hogy a virtuális világ alkotója azért vetemedett erre, mert a társadalomban nem találta meg a helyét, kellett neki valami, amit ő irányit, az ő szabályai szerint történik, és ahol persze ő lehet a hős. Mai világunk is tele van ilyen emberekkel, tanulság tehát, hogy vigyázzunk hogy viselkedünk az emberekkel, mert nem tudjuk mit hozunk ki belőlük, főleg rosszat. Ezen kivül persze fontos szerep jut annak, hogy mennyire fontos az önfeláldozás, főleg, ha szeretteinkről, vagy még többszáz játékosról van szó, ezt Asuna tanitja nekünk, helyenként Kirito is.
     Végsősoron: Nézd meg, mert nem árt, ha látod, hogy mi az, amit az emberek lehúznak. Minden animére érvényesen pedig, kérlek, ne csak azt lásd már, ami kiüti a szemed, a készitőknek célja van az alkotással, próbáld megérteni az anime üzenetét, mert anélkül akármilyen érdekes... végül elfelejted és kész! Akar kapni valamit az animéktől, különben csak időpocsékolás...

Akane-chan, XOXO
...aki mostmár a kritikusokat sem kiméli...
 

Leginkább alábecsült animék gyerekeknek

Sziasztok,

    Kezdtünk kifogyni a szavazásokból, már meg is ijedtem kissé, hogy mi lesz velünk a továbbiakban, de Listás ismét meglepett engem. Most az egyszer nagyon tetszik a téma is, de az ő 7es toplistáját megint nem közöljük le direkt, lévén ez egy objektiv, akarom mondani olyan blog, amely nem csak a saját véleményét akarja közölni... Bár leginkább ezt teszi, hiszen erről szól a kiritika. Listás kérdése tehát ez hozzátok:
Szerintetek melyik az az anime, az alább felsorolt hét közül, amelyiket a leginkább alábecsülnek, legtöbbször alaptalanul, pedig remek animék - a legfiatalabb korosztálynak?
    Listás szeretné, ha ezek közül válogatnátok:
  • Anpanman
  • Conan, a detektiv
  • Crayon Shin-Chan
  • Dr. Slump
  • Gegege no Kitaro
  • Nintama Rantaro
  • Ojarumaru
    Mától kezdve több, mint egy hónapotok lesz arra, hogy szavazzatok, ne feledjétek, ez ismét csak a ti döntésetek, merjetek beleszólni.

Listás és
Akane-chan, XOXO
 

Shinigamik Shinigamija, avagy a legszexibb Bleach-Shinigami

Sziasztok,

    Szavazataitok alapján eldőlt, hogy Hikifuno Kirio vagy Matsumoto Rangiku-e a szexibb shinigami. Láss csodát a szavazataitok teljesen összecsengtek, hiszen Rangiku 100%-kal nyerte a közvéleménykutatást. Nyereménye: a képe felkerült a SideBar of Fame-re, azaz oldalt megtekinthető lesz a neve, titulusa és cime. Gratulálunk neki!
     Köszönjük a szavazatokat, el ne felejtsetek szavazni a többi kategóriában is, hamarosan lezárunk egy újabb szavazást is!

Akane-chan, XOXO