2012. október 25., csütörtök

A vámpir lovag

The Vampire Knight
Matsuri Hino azonos című Shoujo mangájából készült adaptációval van dolgunk, melyet 2008-ban indítottak útjára.

A Cross akadémia tanulója Yuki Cross, az igazgató lánya legelső emléke 6 éves korából származik. Egy téli estén megtámadja egy vámpir , aztán megmenti egy másik - de jó neki- . A vámpir aki megmentette Kuran Kaname egy tisztavérű vámpir.  Kaname elviszi Cross Kaienhez ,  Cross akadémia igazgatójához , s majd itt találkozik Kiryu Zeroval. Zero családja vámpir vadászok voltak, mig egy vámpir nem végzett az egész családjával.
       A Cross akadámia sem egy akármilyen általános iskola . 2 tagozatra van osztva éjjeli és nappali. A rendszer ugy van kifejlesztve, hogy a két tagozat csak terem cseréléskor találkozzanak. Na igen , eddig semmi különleges nincs benne. A különlegessége abban rejlik , hogy az éjjeli tagozatra vámpirok járnak és nem embrek.
      Hogy az ember diákok rá ne jöjjenek az éjeli tagozatosok titkára két örző védi az iskolát: Zero és Yuki.
Az alkotók a szerelmeseket sem hagyják kielégitetlenül , megjelenik a történetünkben a szerelmi háromszög Kaname-Zuki-Zero trióval.
Rengeteg kérdést fel tesz a történet ahogy haladunk beljebb beljebb . A legtöbbet nem is válaszolja meg.
          Vámpír szintek:
„A” kategóriás vámpírok: Egy nagyon kicsi, de erőteljes kisebbség. Ők már vámpírnak születtek, és egyetlen egy csepp emberi vért sem tartalmaz testük, tehát tisztavérűek. Egyébként csak egy harapás , és máris emberből vámpír lesz.
”B” kategóriás vámpírok: Ők legalább olyan erősek, mint az „A” kategóriás vámpírok, viszont ők nem tudnak emberből vámpírt alkotni.
„C” kategóriás vámpírok: Ők a közönséges/normál vámpírok. Ők messze a legnagyobb csoportnak nevezhetők.
„D” kategóriás vámpírok: Ők olyan vámpírok, akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, ezekből lesznek az „E” kategóriás vámpírok, akik elmebeteggé váltak, hiszen semmi önkontroljuk nincs, és aki az útjukba kerül, azt megharapják. Egyébként a vámpírok gyűlölik őket, és írtják is.


Hachiko-sama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése