2012. október 28., vasárnap

Bleach Halloween style

      A Bleach világában is van halloween. Egy filler a Bleach rajongóknak és az unatkozó animefanoknak:

Jó mulatást , remélem ti is annyira nevetetek mint én. :)) 
Hachiko-sama

2012. október 25., csütörtök

A vámpir lovag

The Vampire Knight
Matsuri Hino azonos című Shoujo mangájából készült adaptációval van dolgunk, melyet 2008-ban indítottak útjára.

A Cross akadémia tanulója Yuki Cross, az igazgató lánya legelső emléke 6 éves korából származik. Egy téli estén megtámadja egy vámpir , aztán megmenti egy másik - de jó neki- . A vámpir aki megmentette Kuran Kaname egy tisztavérű vámpir.  Kaname elviszi Cross Kaienhez ,  Cross akadémia igazgatójához , s majd itt találkozik Kiryu Zeroval. Zero családja vámpir vadászok voltak, mig egy vámpir nem végzett az egész családjával.
       A Cross akadámia sem egy akármilyen általános iskola . 2 tagozatra van osztva éjjeli és nappali. A rendszer ugy van kifejlesztve, hogy a két tagozat csak terem cseréléskor találkozzanak. Na igen , eddig semmi különleges nincs benne. A különlegessége abban rejlik , hogy az éjjeli tagozatra vámpirok járnak és nem embrek.
      Hogy az ember diákok rá ne jöjjenek az éjeli tagozatosok titkára két örző védi az iskolát: Zero és Yuki.
Az alkotók a szerelmeseket sem hagyják kielégitetlenül , megjelenik a történetünkben a szerelmi háromszög Kaname-Zuki-Zero trióval.
Rengeteg kérdést fel tesz a történet ahogy haladunk beljebb beljebb . A legtöbbet nem is válaszolja meg.
          Vámpír szintek:
„A” kategóriás vámpírok: Egy nagyon kicsi, de erőteljes kisebbség. Ők már vámpírnak születtek, és egyetlen egy csepp emberi vért sem tartalmaz testük, tehát tisztavérűek. Egyébként csak egy harapás , és máris emberből vámpír lesz.
”B” kategóriás vámpírok: Ők legalább olyan erősek, mint az „A” kategóriás vámpírok, viszont ők nem tudnak emberből vámpírt alkotni.
„C” kategóriás vámpírok: Ők a közönséges/normál vámpírok. Ők messze a legnagyobb csoportnak nevezhetők.
„D” kategóriás vámpírok: Ők olyan vámpírok, akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, ezekből lesznek az „E” kategóriás vámpírok, akik elmebeteggé váltak, hiszen semmi önkontroljuk nincs, és aki az útjukba kerül, azt megharapják. Egyébként a vámpírok gyűlölik őket, és írtják is.


Hachiko-sama

Nippon Shoxx vs Night Of Terror - Halloween Special




Nippon Shoxx vs Night Of Terror - Halloween Special
Dátum: 2012-10-31
Helyszín: Kék Yuk + Vörös Yuk (egybenyitva) , Budapest (Cím: III., Fényes Adolf utca 28.)
Belépő: 1000 forint
Fellépők: Kék Yuk (nagyterem): Nippon Shoxx DJk: Case + Ji JRock és Visual kei Kék Yuk (kisterem) DJk: Kazuya + Firen_Aggonix Party-industrial! Vörös Yuk: Night Of Terror DJk: FreeSoul, Destructo, Firen_Aggonix, Phobos electro-industrial, EBM, powernoise, aggrotech
   
Hallowenes, beöltözős, industrial, EBM, powernoise és japán rock őrület három teremben, különleges, alkalomhoz illő dekorral, jelmezversennyel, italakciókkal és egyéb extrákkal! A hibátlanra sikerült tavalyi közös Halloween party után idén is összefog a legpörgősebb japán rockra és metalra koncentráló Nippon Shoxx és a modernebb ipari zenék specialistájának számító Night Of Terror buliszéria, hogy megint közösen partizhassuk végig a kisértetek éjszakáját a város legundergroundabb Halloween buliján. A Kék Yuk nagytermében a messzi Japán különleges, egyszerre durvulós és bulizós rockzenéi lesznek terítéken, a Vörös Yukban a keményebb industrial, aggrotech, EBM szeletelés megy majd, a Kék kistermében pedig Rammstein, Deathstars, Manson irányvonal kapja a főszerepet.

 
               

   Hachiko-sama


Animánció világnapja

Október 28-án , vasárnap van az animáció világnapja.

Október 28. az Animáció Nemzetközi Világnapja, melyet 2002 óta ünnepel a nemzetközi animációs szervezet, az ASIFA. Magyarország 2004-ben csatlakozott a rendezvényhez, először Szegeden, az utóbbi években több más vidéki, határon túli város mellett a fő helyszín Budapest volt. Tavaly, 2011-ben először Budaörs volt az Animáció Világnapja központi hazai helyszíne. A Budapesttől mindössze negyed órára fekvő városnak nem ez az egyetlen animációs kapcsolata: 2009 óta itt működik az Illyés Művészeti Szakképző Akadémia, ahol a jövő animátorait, animációs filmkészítőit képzik.

A fesztivál fő helyszínei a Budaörsi Városháza, a Jókai Mór Művelődési Központ és a Városi Ifjúsági Klub lesz.

Budaörsön a Primanima készül programokkal
 - a világ minden részéről összesereglő animációs vizsgafilmek, diplomamunkák, debütáló elsőfilmek
- a környező országok vezető animációs szakemberei által tartott workshopok, előadások, hozott kiállítások
- beszélgetések, viták az animáció jelenéről és jövőjéről: hova tovább fejlődni a technika terén, van-e új a nap alatt a szerzői filmesek számára?

A fesztivál fő helyszínei a Budaörsi Városháza, a Jókai Mór Művelődési Központ és a Városi Ifjúsági Klub lesz.

Aki nem akara kimozdulni a Duna tv is animációval kapcsolatos programokat mutat be:
9:05 Tálentum – Cakó Ferenc
09:40 Antonio Vivaldi - Cakó Ferenc: A négy évszak – Ősz (homokanimáció)
15:10 Kikötő – Extra  – A magyar animáció fénykorai – A légytől a Maestróig
22:15 Ergo – Rendezte: M. Tóth Géza
22:25 A mangák világa (Monde manga, 2004) 
23:20 A mélységből kiáltok (De Profundis, 2007) 
 Nézelődjetek. Aztán pedig kommentbe kérem a véleményeket a fesztiválról!!

                                    Hachiko-sama






2012. október 20., szombat

Az AKK Anime Pasija!!!

Sziasztok!

     Örömömre szolgál, hogy én lehetek az, aki bejelenti, hogy az AKK Anime Pasija Diját, a ti szavazataitok alapján átadjuk...
     De előtte lássuk, hogy kiket is jelöltünk:
  • Abarai Renji
  • Hitachiin Kaoru és Hikaru
  • Hitsugaya Toshirou
  • Kuchiki Byakuya
  • Kurosaki Ichigo
  • Leon
  • Nekozawa Umehito
  • Otori Kyoya
  • Suou Tamaki
  • Yuri Kilian

     Szóval a 3. helyezete a meghirdetett dijnak: Nekozawa Umehito.

     A 2. helyezet, aki csak egy picikével előzte meg ők: Suou Tamaki.




     És itt az ideje, hogy bejelentsem az 1. helyezettet, a győztest, aki nem más, mint Otori Kyoya.
       Gratuláljunk mindhármuknak! És azért ezt jelnek vesszük, hogy mind a hárman ugyanabban az animében szerepeltek. Figyelünk majd arra, hogy a közönség megkapja, amit akar :))

     A következő AKK Dijkiosztóig pedig ne felejtsetek el minden nap meglátogatni minket, hogy tudomást szerezzetek az újdonságokról.

Akane-chan, XOXO

 

Megújult AKK

Sziasztok!

     Mint látjátok egy teljesen új design-nal tértünk vissza, amit egy nagyon tehetséges lány készitett számunkra. Meg volt hirdetve a szavazás arról, hogy milyen design-t szeretnétek, és a szavazatok alapján itt az eredmény!
     Remélem nektek is tetszik a végeredmény, mert nekem nagyon! És tudjátok: az AKK továbbra is KAPU JAPÁN FELÉ...

Akane-chan, XOXO

 

2012. október 19., péntek

Grandrodeo

Sziasztok!

     Ki az, aki még nem hallott a Granrodeo-ról? Ki az, aki csak annyit tud róluk, hogy egy japán rock banda, amely anime zenékkel foglalkozik? Nos, nektek ajánlom ezt a cikket!

     A történet valahol 2005-ben kezdődött, amikor a szinkronszinész Taniyama Kisho, művésznevén Kishow, és Iizuka Masaaki gitáros, művésznevén E-Zuka, aki már korábban is kapcsolatba került az anime zenék világával, úgy döntöttek, hogy valami újat kezdenek együtt.A banda számos olyan dalt hozott ki, amely animék openingje lett, tehát nem panaszkodhattak, hogy nem jött meg a siker.

     2007-ben debütált a Rise on the Edge cimű albumuk, majd nem sokkal később, 2008-ban ezt követte a második is, aminek Insticts nevet adott a banda. 2009 tavaszától a Needless anime dalaival kezdtek foglalkozni; a Modern Strange Cowboy cimű szám zenéjét E-Zuka szerezte, mig Kishow irta meg a dal szövegét.

      Kishow azóta is a vokállal és a szövegekkel foglalkozik. Saját állitása szerint pedig ez sokkal közelebb áll hozzá, mint a szinkronizálás, bár mind a kettőt szivesen csinálja.

     A másik állandó tag tehát E-Zuka, a gitározás és a háttér vokálozás mellett, minden más zenei dologról gondoskodik. Egyik védjegye, hogy a melódikus szólókat nagyon durva gitárteknikákkal kombinálja: az összhatás pedig magáért beszél, ha meghallgatjuk a számaikat.Aki szeretne utánnanézhet azoknak a daloknak is, amiket E-Zuka Kuribayashi Manami-val készitett.

     Néha a bandával láthatod Ikuo-t is, a Bull Zeichen 88 basszusgitárosát, aki korábban a Lapis Lazuliban játszott, akiknek a neve a Guilty Gear kapcsán lehet ismerős. Ikuo a Granrodeo mellett időnként az Abingdon Boys School bandában is fel szokott tűnni.

    A bandának a már emlitetteken kivül megjelent még három albumuk: a Brush the Scar Lemon (2009), a Supernova (2011) és a Crack Star Flash (2012).

     A soundtrack kategóriában a nevük a Kikoushi Enma Original Soundtrack, a Koutetsushin Jeeg Original Sound Track, a Blassreiter Original Soundtrack, a NEEDLESS Original Soundtrack, a Togainu no Chi Ending Theme Complete Collection és a Kuroko no Basket Original Soundtrack albumok kapcsán meról fel.

    Ezeken kivül közük van a következő albumokhoz: Muv-Luv Alternative Collection of Standard Edition Songs "Name", TV Drama Cutie Honey The Live Vocal Album METAMORPHOSES, @Lantis NonStop Dance Remix Vol.1, Lantis 10th anniversary Best 090927, Gundam Tribute from Lantis, Muv-Luv Alternative Total Eclipse Vol.1 Bonus CD.

    Legsikeresebb albumuk: a Granrodeo B-side Collection "W" a 25. helyezést érte el! Gratulálunk!

    Ismert számaik (hallgatásra ajánlott): Go For It!, Infinite Love, Decadence, Dokoku no Ame, Haeven, Delight song, Not for Sale, Detarame no Zanzo, Darlin, Trance, Modern Strange Cowboy, Koi Oto, We wanna R&R Show, Rose Hip-Bullet, Ai no Warrioi, Can Do, Rimfire, Dark Shame.


Akane-chan, XOXO.

2012. október 13., szombat

99% Love

 Ismét egy mangával jelentkezem, egy 30 oldalas oneshottal. 
Ez a manga a szerelemről szól - ha még nem jöttetek volna rá- .Minami Ria egy 16 éves diáklány, aki a táncklub menedzsere az iskolában. Barátja az egyik legjobb táncos  a suliban. Sakatani Jirou a neve és már lassan egy féléve együtt vannak, de még az első csókig sem jutottak el.
    Jirtout nem igazán zavarja , de Riat igenis fusztrálja , és mindig azt mondja , hogy csak 99%-ban vannak együtt.
      Hamarosan itt van az évfordulójuk. Vajon meddig kell még Riának várjon az első csókkal? 
A manga itt olvasható!

Hachiko-sama

2012. október 6., szombat

Kuroko gyere vissza!!!

Sziasztok!!!

     Gondolom a sportokról szóló animék rajongói, amilyen én is vagyok már mind tudják, hogy a Kuroko no Basuke első évadának vége! És gondolom mind sajnáljátok is...

     Hivatalosan szeptember 22-én lett vége az első évadnak, április 7-étől kezdődőleg. A készitők pedig egyelőre nem erősitették meg a folytatási szándékukat hivatalosan. DE VAN REMÉNY! Azt kérded miért? Válaszolok! Gondolom mind láttátok az "ending credit"-et, amiből a Téli Kupa jeleneteit halászhattuk ki, ha szemfülesek voltunk... Lehet, hogy csak az anime iránti szeretetem miatt van, de ebből én azt vonom le, hogy már javában készül a második évad :)

     Tudom, hogy ez egyelőre nem sok, de már nagyon várom, hogy biztosat tudjak és azt veletek is megoszthassam. Addig is idézzétek fel ezt a csodás openinget velem együtt :)


Akane-chan, XOXO