2012. november 30., péntek

Dragon Ball Z: Istenek harca - Leleplezett szereplők

Sziasztok!

     Mint ahogy a rajongók azt már tudják, hamarosan érkezik a legújabb Dragon Ball film, erről én magam is irtam nektek. Gondolom nem is álmodtatok róla, hogy ilyen hamar újabb információkat szerzek nektek. Na lássuk kinek mondok újat.

     Megtudtam, hogy a két exkluziv karakternek felfedték a nevét. Röviden bemutatom őket. A lila Anubis, akit Bills-nek hivnak a "Pusztitás Istene"-ként szerepel majd, Yamadera Koichi japán szinronszinész hangjával. A filmben megismerkedhettek majd Wiss-szel, a kék arcú teremtménnyel, akinek Morita Masakazu kölcsönzi majd a hangját. Egyelőre nem tudni, hogy kettejüknek milyen kapcsolata lesz a filmben, de az igazi rajongóknak az ilyen apróságok is gyöngyszemek, amiket megtudhat.

     Már korábban mutattunk nektek egy kis részletet arról, hogy mit is várhatunk a filmből. A cikk azóta is nagyon sikeres, eddig tartja a látogatottsági rekordot. Aki még nem látta, az megtekintheti ITT. A többieknek pedig itt van az új plakát, amit elsők között láthattok hazánkban. 


     Ugye most újat mondtam?

     Ez a film a 18. lesz a sorozatban. Japánban 2013 március 30.-ára várják. Sem európai, sem amerikai bemutatóról nem szóltak még hirek ezidáig. de tudjátok, ha megtudok valamit, arról ti is tudomást fogtok szerezni.

     Köszönöm, hogy elolvastátok. Irjatok véleményt a hamarosan megjelenő filmről, és ha már az oldalon vagytok, akkor szavazni se felejtsetek el. Köszi.

Akane-chan, XOXO
 


2012. november 28., szerda

Naruto Storm 3 - Új résztvevők

Sziasztok!

     Nemrég irtam nektek a hamarosan megjelenő játékról. Most elárulok nektek még több információt róla. Barátunk, a Shonen Jump újabb hireket röppentett fel, illetve újabb képeket. A képek pedig arról tanuskodnak, hogy Kinkaku és Ginkaku is jelen lesz a játékban.

     Persze egyelőre nem biztos, hogy játszhatsz is majd velük, de mindenképpen jelen lesznek majd, a Story Mode-ban legalábbis biztosan.

     A játék 2013 márciusára várható. A képet magát, amiről fent beszélek nem találtam meg védetlen formában, márpedig nem szeretnék bajba kerülni, ezért adok egy liket, ahol magatok is meggyőződhettek arról, hogy nem hazudok, csak kattintsatok IDE.

     Azért mégsem volt szivem ezt a szép kis cikket kép nélkül hagyni, úgyhogy mégis itt egy kép:


Akane-chan, XOXO
 

Naruto-Bleach-One Piece! Egyszerre!

Sziasztok!

     Én hivattam arra a kifejezetten megtiszteltető jogra, hogy közöljem veletek, hogy az társadalom fejlődik. Ami pedig még fontosabb ez a fejlődés most megjelenik az anime szubkultúra részeként is. Hogy hogyan? Örömmel jelentem be, hogy társadalmunk ott tart, hogy a Három Nagy, azaz a Naruto, a Bleach és a One Piece manga legújabb részei ugyanazon a napon kerülnek bemutatásra Észak-Amerikában, amikor otthon Japánban.

     Persze ez a fejlődés kiterjed más mangákra is, egészen pontosan 2013 január 21.-étől. A bejelentést amúgy a Shonen Jump és a Viz Media Facebookon, illetve a Twitter segitségével tette meg.

     A teljes igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Shonen Jump Alpha eddig is csak két hetet késett a japán Shonen Jump-hoz képest, de azért ez akkor sem semmi.

     A tehetősebbeknek azt is elárulom, hogy 26 dollár fejében bárki megkaphatja a digitális (angol nyelvű) verzióját a legutolsó fejezeteknek, mégpedig szintén a kiadás napján. Feliratkozni az akcióra ezen az oldalon lehet: Shonen Jump Alpha.


Akane-chan, XOXO
 

2012. november 27., kedd

One Piece naptár 2013-ra

Sziasztok!

     Leginkább One Piece fanok figyelmébe ajánlanám, hogy megjelent a One Piece jövő évre szóló naptárja. Azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűzni.







      Remélem tetszik nektek:)

Akane-chan, XOXO
 

2012. november 24., szombat

Re-Naruto!

Sziasztok!

     Nem tudom kit mennyire érint, én szeretek értesülni mindenről, ezért megosztom veletek is. A Toonami (amcsi csatorna) újravetiti szeptember 1.-től a Narutot. Tényleg előlről kezdik, a legelső résztől.

      Amúgy a Shipuudenről még nem tudni semmit, bár azt lehet tudni, hogy a jogok még mindig a Disney-nél vannak, ami nekem kicsit furcsa. Nektek nem? Hm... lehet bennem a hiba.

     Amúgy, ha érdekel valakit, akkor itt van a teljes műsor:

12 – Bleach
12:30 – Naruto
1 – Tenchi Muyo GXP
1:30 – Thundercats
2 – Samurai 7
2:30 – Symbionic Titan
3 – Eureka 7
3:30 – Fullmetal Alchemist Brotherhood
4 – Cowboy Bebop
4:30 – Cowboy Bebop
5 – Inuyasha
5:30 – Inuyasha

     Hát nekem a Naruto volt a karrierem kezdete, mint lelkes animekövető, szóval akár a TV-ben, akár a net segitségével, de mindenkinek ajánlom. Ez egy kihagyhatatlan klasszikus.


Akane-chan, XOXO
 

2012. november 23., péntek

Anime = a reklám helye

Sziasztok!

      Nem fogok nem tudom milyen lélekemelő szociológiai statisztikai adatokat mutatni a reklámozásról, vagy az animék reklámozásáról vagy bármi hasonlóról. Csak egy érdekes forrásom jelentésére támaszkodva fogok megmutatni nektek, hogy az animéket bizony nagyon szépen felhasználják a reklámozásra. Hogy mire is gondolok? Mindjárt meglátjátok!

     10 dolgot találtunk a meg nem nevezhető forrásommal, amiket igen gyakran fellelni animékben. A tárgyak ABC sorrendben fognak szerepelni:
  • Campus jegyzetfüzet - Például hol? - Ef - A Tale of Memories anime 2. részében
  • C. C. Lemon - Például hol? - Ano Hi Mita Hana no Namae wa Mada Shiranai anime openingjében
  • Jonathan's (étterem) - Például hol? -  Bakuman anime 2. évadjának a 25. részében
  • Kirin sör - Például hol? - Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone filmben
  • Momo radir - Például hol? - Ef - A Tale of Memories anime 3. részében
  • Pocky (snack) - Például hol? -  Onegai Teacher és Onegai Twins
  • Ramune (szénsavas üditőital) - Például hol? - Magical Shopping Arcade Abenobashi anime 1. részében
  • Softbank és Docomo (mobil szolgáltatók) 
  • Sony (elektronikai cuccok, úgy általában) - Például hol? - Kannagi anime
 
  •  Starbucks Coffee - Például hol? - Toradora anime


     Remélem ezzel közöltem valami érdekesebbet, amit nem tudtatok annyian, de azért lássuk a medvét. Ha bárki talál meg hasonlót, akkor gyerünk... Hagyd itt nekem kommentben, nagyon megköszönném!

Akane-chan, XOXO
 

2012. november 22., csütörtök

Code: Breaker

     Sziasztok!
Mostanában nem igazán volt időm és témám , hogy miről írjak, de jelentem teljesen feltöltöttem az ötlet készleteimet és remélem , hogy az időmből telik majd arra , hogy írhassak róluk.
     Most viszont térjek a bejegyzésem igazi témájára...
Code: Breaker.
Egy 2012-es anime. A látványtervezője :Toshiki Nishi , az ő neve az FMA , az FMA : Conqueror of Shambala , FMA : Brotherhood , Conan a detektiv 12. mozifilm kapcsán felmerülhet , ahol kisebb-nagyobb szerepeket vállalt az elkészitésben. Az oppeninget a GRANDRODEO énekli és az endinget  Kenichi Suzumura aki Murasakibara Atsushinak volt a szinkronhangaja a Koroko's Basketballban . A rendező pedig ismét egy személy az FMÁk készitői gárdájából :Yasuhiro Irie... és rengeteg nagyszerű és hires anime készitő segétkezett még a megalkotásban.
A történet :
Napjainkban játszódik. Sakurakouji Sakura egy este hazafele menet egygyilkosság szemtanúja lesz, az gyilkost is látta. Másnap mikor visszament oda ahol történt az ügy nem talált semmilyen gyilkosságra utaló nyomot. Sakura a jótanuló , mindenben tehetséges lány az iskolában , és a fiuk körében is kedvelt. Oogami Rei , az új diák Sakura iskolájában . Oogami megpróbál kedves lenni , de Sakura a fejéhez vágja , hogy szerinte ő a gyilkos, és ezek után mindenhova követi a fiut. Rei rájön , hogy a lány ingen különleges. ...
       Vigyázat , nagyon gyakori az erőszakos jelenet , de  nagyon szép iskolai egyenruhákat viselnek a Sakurának az iskolájában. :)) , amugy az egész garfikája nagyon szép, és a karakterek személyiségét is nagyon egyedinek találtam főleg Yuuki Tenpouinét :) .
Nem árulom el mi az a Code: Breaker, nézzétek meg , sajnos még csak felirattal tekinthető meg, az első 6 részt ITT találtam meg.
 


Juubi ♥

Sziasztok!

     Olvastok mangát? Ha nem, miért nem? Ha pedig igen... Hogy álltok a Naruto mangával?

     Na gyorsan olvassátok el, még mielőtt megtudom, hogy nem teszitek! Ajánlom Naruto 610-et legalább, ha az egészet nem is olvassátok el! Hogy miért? Hát mert szerepel benne Juubi. Azt kérded ki az? Ki más lenne, mint a Tiz (10!) farkú bestia. Elárulom, hogy harcra is számithattok :) 

     Kommentbe le lehet irni kinek mi a véleménye!



Akane-chan, XOXO
 

2012. november 21., szerda

Ne iteld az animét az első részről!!!

Sziasztok!!!

      Felháboritónak találom már a puszta elgondolását is annak, hogy valaki egyetlen rész megnézése után azt mondja, hogy egy anime nem éri meg, hogy tovább nézze!!!

    Figyelem! Azok közül, akik igy gondolkodnak még soha senkinek nem siklott át az agyán, hogy az első rész egy bevezető, hogy megismerd a történetet? Nem, hát akkor gondold meg még egyszer...

     Csak néhány érvet és példát felhozva... Lássunk új animéket, hogy egy pillanatra ne törődjünk a régiekkel... Sword Art Online... Dereng valami? Ha nem, akkor házi feladat megnézni! Nos, az első részt nagyon sokan találhatják unalmasnak, persze ez sem mindenkire igaz... Hogy miért? Mert el szeretnék érni, hogy amikor a második részt nézed, akkor ne kérdezd meg, hogy hogy tünnek el az emberek maguktól, miért halt meg valaki vagy éppen Kirito mit csinált ott Asuna mellett a lépcsőkön azokkal az áttetsző ablakocskákkal... Érted már?

     Ha azoknak a kategóriájába tartozol, akik a fent emlitettekből még nem értik mire célzok, akkor hozok még egy példát. Szintén új anime... Fate / Zero... Gondolom erről is hallottatok! Nem? Megnézni!!! Az első rész itt is nagyon vontatottnak tűnik, nem beszélve arról, hogy majdnem ötven (50!) perces. Oka? Hát az az oka, hogy a későbbiekben elengedhetetlen lesz, hogy tudd, hogy mi az a Grál, mi történik, amikor a hős-szolgák megjelennek, na meg persze, hogy legyen egy kis fogalmad a családokról, és a szereplőkről, hogy legyen mihez kösd őket....

     Aki ezek után is értetlenül áll, és nem tudja, hogy mit akarok ezzel mondani, annak ajánlom a Narutót vagy az Ouran High School Host Club-ot, annak függvényében, hogy akciót szeretne látni, vagy inkább röhögni akar. Ezekben annyi a cselekmény, hogy csak győzd befogadni....


Akane-chan, XOXO
 

2012. november 20., kedd

Anime, ha utálod az animét

Sziasztok!

     El tudjátok hinni, hogy vannak olyanok, akik utálják az animét? Vagy talán te is ebbe a kategóriába tartozol és pusztán a véletlen hozott ide hozzám, ezen a szép napon, egy olyan blogra, ahol nem sok olyan tartalom van, ami nem kapcsolódik az animékhez? Tényleg nem szereted például a karddal hadonászó tinédzsereket vagy az őrült módon elszánt ninjákat, akik az életüket kockáztatják? Jó, de egyetértesz velem abban, hogy nem egyforma két anime sem? Igen, jól hallottad, nem minden animében vannak szaladgáló shinigamik... Ha érdekel, olvass tovább, mert ezek az animék akkor is élvezhetőek, ha te UTÁLOD az animéket.
Cowboy Bebop:

     Ha azok közül való vagy, aki tudja miről beszéled, akkor neked nem is kell magyarázat, hogy miért. Ezt az animét az egyik legjobbként tartják számon. Na? Egyetértünk vele? Még ha nem is, azért részben igazam van, ezt tudom. Szereplők: felnőttek, akik felnőttek módjára viselkednek. Nem csak azért, mert szerethetőek, hanem mert többdimenziójú a felépitésük. A sztori alapjában véve Spike-ról és Vicious-ról szól. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehetne akármelyik részt megnézni úgy, hogy az előzmények ismerete nélkül is élvezni tudjuk. A szereplők egyszerűen viszik az egészet. Eltér a legtöbb animétől: senki sem próbálja megmenteni az egész világot. Ez majdnem a való életről szól. Nézd meg, megismerheted a szereplők múltját is...
     Ha személyiségemet nyilvánosságra hoznám, amit nem fogok megtenni, akkor magam is megnevezhetnék olyanokat, akik emiatt változtatták meg a gondolkodásmódjukat az animékről. Ismétlem, semmi anime-közhely! Nincs benne semmi sem eltúlozva! Semmi különleges képesség! Aki szereti a Dr. House-t, az ezt is szeretni fogja... még akkor is, ha anime.

Samurai Champloo:

     Az előbbinek egy igen közel álló rokona. Az irók és a csapat ugyanaz, csak itt a japán kultúrát vegyitették össze a hip-hop életérzéssel. Láttál már szamurájt beat-boxolni? Akár az előzőnél, ennél is viszik a karakterek a cselekményt. A problémák is hihetetlenül megfoghatóak. Elképesztően emberiek, gondoljunki csak Jin-re. Akkor ott van Mugen, aki néhány dologban párhuzamba állitható Spike-kal. Na és a többiekről nem is akarok mesélni...

     Szóval... ott tartottam, hogy nagyon jó a sztori. Ha attól tartasz, akkor itt is elmarad a nagy világmegmentő küldetés. Ráadásul itt sem a gonosz legyőzése kerül a középpontba.

     Ha úgy nézzük, tartalmaz bizonyos mennyiségű erőszakot is, a felsőhöz képest. Emellett, azért harcokra is lehet benne számitani. Azért a kifinomult humor innen sem hiányzik...

Ghost in the Shell:

     Én ezt egy könnyed formában produkált kriminek nevezném, animésitve. Ha az előbbiekben igen, itt akkor sem fogsz anime sztereotipiákat találni. A témája mint bármely kriminek, nincs meglepetés. Mondjuk lesznek benne pszihopaták, sorozatgyilkosok, szexorientált jelenetek, de amúgy egy tévében vetitett sorozatnál nem dúrvább egyáltalán.

     Ghost és a többiek nagyon komplex felnőtt emberek, akiknek megvan a saját múltja, saját élete. Ez van végül megspékelve a bünözéssel.

     A filozófiai szempotokat és a hagyományos krimi dráma elemeket figyelve mondhatjuk, hogy a Ghost in the Shell lepipálja az olyan sorozatokat is, mint az Esküdt ellenségek. Azt hiszem, itt megérdemeltek egy képet is róla.


Spice and Wolf:

     Elérkeztem az utolsóhoz, de ez sem akármi. Ezt azoknak, akik szeretik a romantikus filmeket, azaz érzékenyebb fiúknak és álmodozó lányoknak. Igen, ez egy romantikus anime és igen, itt vannak animei elemek is, de azok sem sokkal haladják meg a tényt, hogy a lánynak állat fülei és farka van. Sokkal fontosabb, hogy a cselekmény itt is a szereplőkön fut, akik utaznak ugyebár (Európában vagyunk). Fontos problémákat vet fel szintén, mint az előző három, például közgazdaságiakat.

     Lawrence és Holo szerelme sem mindennapi, nem egy egyszerű tini szerelem. Komoly következtetéseket vonhatunk le az animéből, amiket akár saját párkapcsolatainkba is beleépithetünk.

     Szóval, ha legközelebb olyannal találkozol, aki azt mondja utálja az animét, akkor mond neki, hogy ezek közül valamelyiket látnia kell. Ez anime rajongói kötelességed! Garantálom, hogy változni fog a véleménye: legrosszabb esetben azt mondja... utálom a LEGTÖBB animét, de azért... És ezzel a célunkat már el is értük :)


Akane-chan, XOXO
 

2012. november 19., hétfő

Legyőzték a "Hármakat"?

Sziasztok!

     Igencsak felkaptam a fejem két órával ezelőtt, amikor megtaláltam a Biglobe anime rangsoroló próbálkozásának eredményét, amiben a felmérés tárgya a Shonen Jump magnákból készült animék voltak. A felmérést Japánban végezték, igy hozzánk nem jutott el, de igy is érdekes fejleményei voltak. Mi lepett meg engem, aki amúgy igen jártas vagyok ilyen téren? Mi más, mint hogy a győztes nem a Shonen Jump "Nagy Hármasa" közül került ki. Gyengébbek kedvéért a "Hármak" a Naruto, a Bleack és a One Piece. Gondolom kiváncsiak vagytok, hogy akkor mégis melyik anime győzhetett: hát ... lássuk...
     Felmérés végeredménye:

1. Kuroko’s Basketball
2. Gintama
3. Medaka Box
4. Bleach
5. Naruto
6. The Prince of Tennis
7. One Piece
8. Dragon Ball
9. Sket Dance
10. Reborn!
11. Bakuman
12. Nurarihyon no Mago
13. Slam Dunk
14. Hell Teacher Nube
15. JoJo’s Bizarre Adventure

      To Love-Ru
      D.Gray-man
      Shaman King
19. Yu Yu Hakusho
20. Yu-Gi-Oh
21. Hikaru no Go
22. Dr. Slump
      Beelzebub
      Rurouni Kenshin
      Saint Seiya

      City Hunter
27. Buso Renkin
28. Bobo Bobobo
29. Hunter x Hunter
30. Toriko
31. Ichigo 100%
32. Kochikame
33. Cat's Eye
34. Captain Tsubasa
35. Kinnikuman
      Level E
37. Midori no Makibaō
38. Dragon Quest: Dai no Daibōken
39. Sexy Commando Gaiden: Sugoi yo!! Masaru-san
40. Majin Tantei Nōgami Neuro
41. High School! Kimengumi
      Kimagure Orange Road
43. Houshin Engi
44. Eyeshield 21
45. Ninku
46. Tottemo! Luckyman
47. Hanasaka Tenshi Tenten-kun
      Jungle King Tar-chan
      Magical Taluluto
50. DNA^2

     Egy másik érdekesség, amit hoztam nektek az, hogy mennyiségre az állás egyáltalán nem igy néz ki. Tehát a legnagyobb terjedelmű Shonen Jump mangák:
  1. One Piece
  2. Dragon Ball
  3. Kochikame
  4. Naruto
  5. Slam Dunk
  6. Bleach
  7. Jojo's Bizzare Adventure
  8. Hunter X Hunter
  9. Kenshin
  10. Yu Yu Hakusho
     Magamban azon töprengtem, hogy ez talán azt jelenti, hogy egy forradalom van készülőben az animék és mangák világában. Talán hamarosan nem a nagy kultuszaniméké, hanem a kisebb, de annál aktuálisabb animék kerülnek a középpontba.

      Tudjátok, hogy milyen vagyok, szeretem minden oldalról körüljárni a problémát. Ennek érdekében beszédre próbáltam birni Uzumaki Narutót, a Naruto anime főszereplőjét, de sajnos nem jutott szóhoz, viszont, hogy lássátok a hozzáállását a kedvetekért közlök róla egy fotót.
     Nos, mint látjátok Narutót megrázta az eset. Kurosaki Ichigót Hachiko-sama próbálja elérni, de eddig ő sem volt hajlandó nyilatkozni. További fejleményekig...

Akane-chan, XOXO

2012. november 17., szombat

[C] – Control – The Money of Soul and Possibility

Sziasztok!

      Emlékeztek arra a reggeli cikkre? Hát ugyanazon az oldalon találtam még valamit, most igy este fele, és úgy gondoltam, hogy mint hű olvasóimnak, nektek jogotok van tudni róla. Szóval... Hát sokat nem irok, mert nincs értelme, annyira jól meg van irva, de a linket megint adom. Pontosan IDE kell kattintanotok ahhoz, hogy megtekinthessétek!

Akane-chan, XOXO
  

Hellsing Ultimate V-VIII

Sziasztok!

     Most éppen idő szűkében vagyok, de azért ezt muszáj volt veletek is megosztanom, nem tudom, hogy ki mit szól hozzá! A cim alapján el tudjátok dönteni, hogy miről is szólt volna a cikk, ha jó sok időm van megirni, de erre csak 2 percem volt. Szóval, a tipus rajongóinak melegen ajánlom a Hellsing Ultimate-et, remélem, hogy ezekben sem csalódtok, ahogy az előzőek is mind sikeresek voltak világszerte.




ITT megtekinthetitek a szélesebbkörű ajánlót. Az irója nagyon meggyőző tud lenni, hogy miért is kell megnézni az emlitett animét. ANGOLUL van, szóval, akik értik a nyelvet előnyben vannak...

Akane-chan, XOXO

 

Yudofu

A yudofu : tofu darabokkal párolt egyszerű dashi leves. Lehet zöldségekkel és gombával fogyasztani.

Hozzévalók (4 személyre):
         - 2 tömb tofu , kicsire felvágva
         - 15, 6 cm (6 hüvelyk)  konbu ( tengeri moszat)
    A mártáshoz :
         -2 csésze dashi leves
         -1/3 csésze szójaszósz
         -1 kanál mirin (ez egy főzéshez használt rizsbor , 14%-os alkoholtartalommal)
   A feltéthez:
        - száritott bonito pehely (a bonitoegy tonhal fajta )
        - apróra vágott zöldhagyma
        - reszelt gyömbér

Elkészités:
Tisztitsa meg a konbut egy tiszta törölközővel .Rakjuk a konbut egy donabe-ba ( egy speciális agyagból készült cserépedénybe, de jó lesz a hgyományos cserépedény  is ) és töltsünk rá vizet úgy , hogy a viz a 3/4-ig legyen az edénynek. Lassú tüzön fözzük. Tegyük a tofut az edénybe és pároljuk , amig át nem párolódik.
A mártás elkészitése az úgy történik hogy egy serpenyőbe , összekeverjük a dashi levest, a szójaszószt és a mirint és jól összefőzzük. A mártást és a tofut egy tálba teszük és teszünk rá a feltétből.

Gagnam style

PSY száma meghóditotta világot, több verzió is készült már a Gagnam Styleról....
de én megtaláltam a legjobbat... PSY és Hyuna -nem tudom milyen inditatásból- de összerakták ezt :

Mindenkiből más-más reakciót váltott ki az eredeti szám is, ahol ugyan ott volt Hyuna de csak táncolt. De ez a verzió azért szép lett , én például röhögő görcsöt kaptam tőlle :)) ... hát igen Hyuna gyönyörű hangod van.
De mintha eddig Hyunat nem ezen a hangon hallottuk volna énekelni nem?? 

2012. november 16., péntek

Madman for Australia

Sziasztok!

     A Madman Entertainment rámosolygott Ausztráliára és Új Zélandra. Hogy miért? A földrész egy egész szép kis listát kapott olyan animékről, amiket mától licenszeltek, tehát futhat az adott országokban. Ezeket a Supernova Brisbane 2012-n jelentették be. Nem tudom kit mennyire érint, de azért hátha mégis, ezért felsorolom a cimeket :)

  • K - Szerdánként
  • Sword Art Online - részleteket csak hamarosan
  • Magi: Labyrinth of Magic - hétfőnként
  • Blast of Tempest - szintén várni kell még rá
  • Hellsing: Ultimate V-VIII - DVD-n és Blu-Ray-en
  • Blood C - még nem lehet tudni milyen formában jelenik meg
  • K-ON! A film - Japán Filmfesztivál részeként
  • Bleach film - Hell verse - DVD-n és Blu-Ray-en
  • FATE/Stay Night: Unlimited Blade Works - DVD-n és digitális formában


     Szép kis lista, nem igaz? De ha téged éppen nem érint, akkor te a következő sorokat olvasd el. Elérhető a Sword Art Online a neten felirattal, ajánlom mindenkinek, aki szereti a fantasy-ket. Nagyon jó anime!


Akane-chan
 

Hamarosan ismét Dragon Ball

Sziasztok!

     Nézzétek mit találtam nektek! A Dragon Ball Z új filmje, a jövő évben megjelenő Istenek harca poszterét láthatjátok itt. Nem igazán értem, de annyit kivettem, hogy lehet jegyeket venni az alábbi árom... Ja, és emlitést tesz a One Piece Z filmről is... de tényleg csak ennyit vettem ki az egészből.

     Szóval, én megmutattam, a lényeget elmondtam, most viszont japán tolmács kerestetik, hogy meg is értsük miről van szó :)


Akane-chan, XOXO
 

2012. november 15., csütörtök

Japán újra gyözött, irány Rio

Most már kijelenthetjük , hogy Japánt biztos látjuk Rioban a 2014-es VB-n.
Japán legyőzte Ománt , idegenben, 2-1-re.
Bár én nem nagyon nézek focit , inkább csak a döntőket meg ilyesmit nézek -:))- de ettől függetlenül nagyon örülök , hogy ők ott lesznek.
Most mondhatják , hogy nem valami erős csoportba vannak és azért, meg egy csomó mindent, de azért szép teljesitmény , nem mindenki juthat ki egy VB-re...


2012. november 14., szerda

Egy kis álmodozás...

Sziasztok!

     Először szeretném megkérdezni, hogy volt valaha olyan az életetekben, hogy azt kivántátok, bárcsak valaki más bőrébe bújhatnátok? Na és olyan, hogy egy másik világba vágytatok? Ha igen, akkor nyilván nektek is megvolt a konkrét elképzelésetek arról, hogy hova is szerettetek volna menni és kik is szerettetek volna lenni.
KEDVELT VILÁG:
     Ha egy olyan animét kellene megneveznem, amelyiknek laknák a világában, tehát az anime rendje és törvényei között élnék... Hm... Sok-sok az eszembe jut. Egyet fogok csak kiemelni. Beyblade, de leginkább az első széria. Hogy miért? Azért mert a anime világa szinte teljesen megegyezik a mi világunkkal. Különbözik mégis a különleges lények, a bit-bestiák jelenlétében. Ezeket a lényeket mindig nagyon élveztem, főleg talán azért, mert tetszett bennük, hogy szorosan kötődnek ahhoz a kúltúrához, amelyiket képviselik (lásd. Sárkány - Japán, vagy Dranzer - Oroszország), tetszett, hogy megannyi fajtájuk létezik és az, hogy milyen mértékben képesek emberközeliek lenni: éreznek és léteznek, igazi barátai a tulajdonosnak.




KEDVELT KARAKTEREK:
     Másik kérdést képez a karakterek, azaz az esetleges alteregóink megválogatása. Ha egy olyan animét kellene megjegyeznem, amelyiknek a karakterkörébe szivesen tartoznék... akkor az az anime minden kétséget kizáróan az Ouran High School Host Club lenne. A karakterek, akiket itt megismerhetünk mind tehetős családból származnak (Haruhi kivételt képez), gazdagok és szinte bármit megtehetnek. Nekem a leginkább mégis az tetszik bennük, hogy nem lehet őket elitélni. Igaz, hogy a gazdagsággal járó rossz tulajdonságokból jutott nekik is, de emellett Tamaki egy igazi romantikus, érzékeny lélek, aki csodásan zongorázik, Kyoya becsületessége pedig átragyog azon a páncélon, amit maga köré húzott, nem beszélve, Moriról és Honey-ról, akik bár vállalják másságukat (főleg Honey), nagyon eredményes, már 18 éves korukban elismert harcművészek. A Hiitachin ikreket nem emlitem inkább:))



KEDVELT VILÁG ÉS KARAKTEREK EGYÜTT:
     Ne vessen rám senki követ azért, mert szeretem az izgalmas életet :)). Ha olyan animét kellene választanom, ahol az áhitott világ és az áhitott karakterek találkoznak egymással... na az anime lenne a Naruto. A világ a shinobik világa, ahol sosem unatkozik az ember, mindig vannak eltüntetendő gonoszok és elvégezetlen feladatok. A karakterekről... hát igen, ninják, fiatal harcosok, kivételes tehetséggel. Perzse a ninjalétnek nyilván meg lennének a kockázatai, azért néha nagyon jó lenne, ha egy Chodorival vagy hasonlóval elijeszthetném azokat, akiket nem akarok a közelemben tudni, vagy a Rasengannal védelmezhetném a szeretteimet. De amit tuti szeretnék, az egy cuki kutya, mint Kibának :))



     Közvéleménykutatásom során megtudtam más emberek erre vonatkozó vágyait is. Röviden itt vannak felsorolva: .hack, Pokemon, K-ON! vagy Kimi to Boku, The Melancholy of Suzumiya Haruhi, Aria, Fullmetal Alchemist,  Tekkonkinkreet, Final Fantasy, Toriko, Magical Shopping Arcade Abenobash, Dragon Bal, One Piece, Fairy Tail, Dr. Slump,  Ghost in the shell: Stand Alone Complex, Dennou Coil, Bleach, Tenchi Muyo, Sword Art Online, Death Note, HxH, Kampfer és Cowboy Bebop.

     A tied nem szerepel? Oszd meg velem komment formájában, hogy bővüljön a kör!

Akane-chan, XOXO

2012. november 13., kedd

Japán utam...

Olvasgattam erre arra és találtam egy blogot ami lehet , hogy érdekel titeket. Egy srác írja aki kijutott Japánba tanulni.A kis szerencsés, én nagyon irigylem.
http://japanutam.blog.hu/   - itt a link. szerintem olvassatok bele , legalább többet megtudtok a Japán iskolai életről.... csak nem ugyanaz mintha egy olyantól olvasnál aki még kint sem volt , de már mondja , hogy milyen ott...

Új Dragon Ball Z film

Sziasztok!

     Bár nem tartozom (egyelőre legalábbis) az eltökélt Dragon Ball rajongók közé, azért felkaptam a fejem, amikor meghallottam, hogy az anime új, 2013-ra várt mozifilmjének leleplezték a cimét. Gondolom vannak közöttetek olyanok, akik nagyon hasznosnak találják ezt az információt.
     Tehát a film cime: Dragon Ball Z: Battle of Gods, azaz nyers forditással "Istenek harca". Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a film a Buu legyőzése utáni 10 éves "time skip" és a 28. World Martial Art Tournament között lesz. A pletyka szerint Goku és barátai tényleg istenek ellen fognak küzdeni, és ha elhisszük, amit a plakát és a jövőbeni boritó láttatni enged, akkor azt is megtippelhetjük, hogy egyiptomi istenek lesznek.

     Mit gondoltok, milyen a cime? Megy az anime image-éhez? Na és várjátok már? A kérdésekre komment formában várom a válaszotokat. Ha meggyőztök lehet én is megnézem :P


Akane-chan
 

2012. november 12., hétfő

Papir Shuriken

Ha már az előző cikkben szó esett a papir shurikenekről- és persze , hogy Konan se sértődjön meg- itt egy video azoknak ,akik nm tudják , hogyan kell dobócsillagot hajtugatni....

Ninja mánia...

Ha már nagyon akciónál tartunk. Szerintem egy jó akciónak ninjákkal kell teli lennie ... Szerintem erre gondoltak a kövi termékek készitői is :
jégkocka tartó
tészta kivágó
 
De amúgy nagyon aranyosak....
a kreatív cukrászok kész Naruto karakter brigádot alakíthatnak ki... a legkönnyebb az Kakashi lenne... fehérhaj -cukormázból , a ruhája meg fekete csokiból, bár a zöld mellényt nem tudom miből lehetne , hogy azért ehető is legyen,.... de hát ezért kell kreativnak lenni...
a jégkocka tartó az nagy kedvencem lett , nagyon praktikus harci szellemű gyerekek számára , a jég ugyebár kemény , de csak nem fáj annyira ha hozzávágjukk valakihez mintha igazi shurikenekket vágtunk volna oda. És jobb mint a papir shuriken, mert az nem igazán ugy repól mint ahogy annak kéne...nem?! - mondjuk Konan ezzel vitatkozna- ...

Akció! Anime!

Sziasztok!

     Tudjátok, mint mindig, megint én vagyok az, aki kifejezetten kiváncsi a véleményetekre. Ezért ismét intézek hozzátok egy különleges felhivást szavazásra. Egyrészt örülnék, ha szavaznátok a már fent levő témákban, illetve az AKK szeretné megtudni, hogy melyiket tartjátok az alábbiak közül a legjobb akció anime showknak. A döntés a tietek, a list a mienk, de ebben a percben be is mutatom nektek:
  1. Basilisk
  2. The Big O
  3. Black Lagoon
  4. Blood: Az utolsó vámpir / Blood +
  5. Claymore
  6. Cowboy Bebop
  7. DragonBall Z
  8. Fullmetal Alchemist / FMA: Testvériség
  9. Giant Robo
  10. Gurren Lagann
     Ugye, nem is olyan könnyű a döntés. Tudom... De azért gondoljátok át, döntsetek és szavazzatok! Vagy, ha ez semmiképpen sem megoldható: minnél több IP cimről küldjetek szavazatokat - most engedélyezett a csalás!
Akane-chan, XOXO

Persely :))

Random találat volt. De nagyon aranyos és szerettem volna megmutatni , hogy a japánoknak ilyen is van
Érzékelők vannak a szemeibe és mosolyognak ha meglátnak minket.... hát nem aranyos?

2012. november 10., szombat

Naruto SD: Powerful Shippuden

Sziasztok!

     Találtam nektek egy vagány kis játékot, a fenti cimen.A Namco Bandai Games kiadott egy új promocionális videót a játékról. Nagyon hasonlit a másodikra, de azért mégis jobb annál. A karakterek széles skáláját láthatjátok, mint például Sasuke, akinek Mangekyou Sharinganja és Susanoo technikája is van, de Gaara-val vagy éppen Tentennel is találkozunk a játékban.

     A Namco Bandai Games és az Inti Creates közös játékát Nintendo 3DS-en játszhatjátok majd, akik biztos választható karakterek lesznek azok Uzumaki Naruto és Rock Lee, de én remélem, hogy több lehetőség is lesz benne. Ami tuti, hogy november 29-én jelenik meg Japánban, amit nem lehet tudni, az az, hogy vajon mikor kerül Európába vagy Amerikába.

     Amig nem játszhatunk, addig legalább nézzük meg, hogy mi is lesz ez, hogy jöjjön meg a kedvünk: EREDETI CIKK megtekintése.

Akane-chan, XOXO

 

Don Kanonji az SP rajongó

     Ma néztem a Bleachet , nézem-nézem , pont egy olyan részt kaptam ki , hogy szerepelt benne Don Kanonji. Ezzel még nem is lenne semmi baj , de azt hittem , hogy szivbajt kapok amikor megláttam , hogy milyen kalapja van.
  :))
De most tényleg... sok részbe benne volt ez a kalap , eddig nem tünt fel ,de most sokkolt. Mondjuk eddig is sokkoltak a ruhái , mert nem ő az egyik legstílusosabban öltözött szereplő az animében ez biztos .
Na de legalább fény derült , hogy honnan ered Éder Krisztián "SP" művészneve. :)) Ki gondolta volna , hogy SP nézi a Bleachet.Na most nagyot nőtt a szemembe....   :)):P

3A+3C=?

 Sziasztok, már olyan régen írtam manga ajánlót , hogy most már muszáj egyet írjak , hiányzik. 
Amúgy ,meg ma találtam egy nagyon szép és romantikus mangát. Így nem is emlékszem mikor olvastam mangát- na jó talán már előfordult, de az a Bleach volt, meg még egy pár...-, egy nap alatt sose szokásom elolvasni  egy mangát se , de ezt most muszáj volt. Egész egyszerűen nem bírtam félbe hagyni. 
Jaj el vagyok teljesen tőle ragadtatva. a Címe az , hogy: AAA ,Haruka Fukushima írta , ez a név ismerős lehet ,Cherry Juice, a Chocolate vagy a Kimi no Neiro által, környékéről .
 Nem is régi ,de nem is új , egy 2008-as remekmű.

       Tehát a történet az az , hogy van két suli, az egyik nagyon elit ez a Shuutoku, a másik pedig a város legrosszabba az Akutoku. a két suli szomszédos, egy kerítés meg egy cseresznye fa választja el őket egymástól. 
A diákok nem bírják egymást, mondjuk az Akutoku diákjai mindenkivel verekednek, tehát nem csoda.
Aoi ,a Shuutoku diákelnöke , és ő az iskola AAA-ja . Hayato pedig a történet CCCje . Gondolom , hogy mindenki ki következtette , hogy ők ketten veszekedni fognak . 
      De minden régebben kezdődött , két éve amikor felvételezni mentek a Shuutakuba . Aoi otthon felejtette minden iroszerét , a mellette levő sráctól kapott egy rotaringant, amire a fiú neve is rá volt írva. -Milyen névre szóló darab lehetett- . A lány egyből beleszeretett a srácba , az évnyitón alig várta , hogy találkozzanak. De a fiú nem volt ott. 
Aoi pedig azóta őrzi a rotaringant és a fiú emlékét. Na igen , itt jön képbe megint Hayato, mert ő eleszi ezt az írószerszámot . 
Tovább nem spoilerkedem , ez így is sok volt. OLVASSÁTOK EL mert tényleg nagyon jó és vicces és romantikus és fordulatokkal teli és minen ami egy jó mangához kell. Ráadásnak még viszonylag rövid is. Tehát nincs kifogás !!:))

És itt el s olvashatjátok :)) :x





2012. november 9., péntek

Live anime

Sziasztok!

     Még mielőtt bárki félreértené nem arra utal a cim, hogy valami technikai újitásnak köszönhetően mostmár élőben nézhetjük az eredeti sugárzási helyről a legújabb animéket, bár kétséget kizárólag mind nagyon örülnénk neki. Most tulajdonképpen csak arra szántam el magam, hogy készitsek egy nagyon mini toplistát a legjobb filmekről, amiket valaha manga vagy anime után készitettek. Bár manapság már az sem csoda, ha előzőleg megjelent filmből készül manga/anime.

    Szeretném előrebocsátani, hogy ez nem világszintű besorolás, csupán a magam és még egy ember, akit nem vagyok hajlandó megnevezni, együttes munkájának és szortirozásának a gyümölcse. Ennek ellenére nyugodtan tekinthetitek ajánlónak.

    Szóval jöjjön az Akane-chan féle toplista:
  1. Blood: The Last Vampire
  2. Casshern
  3. Cromartie High School: The Movie
  4. Crying Freeman
  5. Cutie Honey
  6. Death Note
  7. Detroit Metal City
  8. Dororo
  9. Mushishi
  10. NANA
  11. Shinobi
  12. Speed Racer
     Mig vannak közte olyan animék, amelyek nem mindenkinek jönnek be, ami nyilván normális ilyen jellegű remekműveknél, addig vannak itt olyan kultuszfilmek is, amiket már ciki nem megnézni. Épp ezért, hogy senkit se érjen nagy meglepetés, ha hallja, vagy legalább, hogy tudjon hozzászólni ehhez az egész témához... HÁZI FELADAT: Aki még nem látta a Death Note-ot, az sűrgősen orvosolja ezt a hiányosságát, mert ez egy Must see film! 






Akane-chan, XOXO
 

2012. november 8., csütörtök

Kenichi Matsuyama

         Minden animefan valószinüleg hallott már Kenichiről.Ha megemlítem Kenichi nevét talán mindenkinek L jut eszébe a Death Noteból. Ez volt az egyik legjobb alakítása , de számtalan filmben láthattuk őt. Nekem a NANAban is tetszett , itt ugyebár Shint alakította , akit én az animében is nagyon megkedveltem, tehát amúgy is közel állt a szívemhez a karakter és így , hogy ő játszotta teljesen bele szerettem Shinbe .
Még csak 27 éves, de még mielőtt valaki nagyon bele élné magát elmondom , hogy házas, Koyuki Katō-val 2011-ben házasodtak össze és született egy kisfia is.

Kenichi 2001-ben kezdte karrierjét , mint modell. Aztán 2002-ben kapott egy kisebb filmszerepet és azóta színészi karrierje felfele ível .

TV sorozatai :
  • Gokusen (2002) mint Kenichi Mouri
  • Kids War 5 (2003)
  • 1 Litre of Tears (2005) mint Yuji Kawamoto 
  • Tsubasa No Oreta Tenshitachi (2006), Episode 2 as Shingo
  • Sono 5 fun mae (2006) mint Yuka Takashi
  • Sexy Voice and Robo (2007) mint Robo
  • Nana (2007) mint Shinichi "Shin Okazaki
  • Zeni Geba (2009) mint Gamagori Futaro
  •  Love of 99 Years ~ Japanese Americans (2010) Hiramatsu Jiro
  •  Taira no Kiyomori (2012) mint Taira no Kiyomori
Filmjei (nem az összes): Linda Linda Linda (2005) mint Makihara, Nana (2005) mint Shin (Shinichi Okazaki), Otoko-tachi no Yamato (2005) mint Katsumi Kamio (15 éves), Death Note (2006) – L, Death Note – The Last Name (2006) – L,  Sexy Voice and Robo (2006) mint Robo, L: Change the World (2008) mint L ,Detroit Metal City (2008) mint Soichi Negishi/Johannes Krauser II, Kamui gaiden (2009) mint Kamui, Ultra Miracle Love Story (2009) mint Yojin , Norvegian Wood (2011) mint Toru Watanabe, Gantz(2011) mint Masaru Kato, Train Brain Express (2012) mint Kei Komachi

Díjai



2006 : Hochi Film Awards : Best New Actor : Death Note


2007: - Yokohama Film Festival : Best New Talent : Death Note
         - Japanese Academy Awards : Best New Actor : Death Note
2008: - 2nd Asia Pacific Producer's Network Award : Best Actor : Death Note
2009: -Japanese Academy Awards :Most Popular Actor : Death Note
          - Television Drama Academy Awards : Best Actor : Zeni Geba
2010:- Mainichi Film Awards: Best Actor: Ultra Miracle Love story
         -  Takasaki Film Festival: Best Actor : Ultra Miracle Love story
Nikkan Sports Film Awards :Best Actor:  Norwegian Wood


    

X

Sziasztok!

     Bár nem vágyok Hachiko-sama babérjaira törni, azért mégiscsak szeretnék én is ajánlani nektek egy animét. Ez az anime nem a napokban jött ki, de mégis egy olyan darab, amit akármikor elővehet az ember és megnézhet.

     Na jó, ne legyetek olyan kiváncsiak, az X nevű animéről van szó, amelyik már több, mint tiz éves, és aki nézi, az leginkább azért nézze, mert egyszerűen gyönyörű és ne azért, mert olyan fordulatokat vár benne, mint napjaink népszerű animesorozatatitól, amiket most inkább nem emlitek meg.

     Szóval köszöntsétek a múlt eme remekművét, az X-et.

A képen: Kamui és Fuma.

Akane-chan, XOXO

 

2012. november 7., szerda

Ejnye, Freddie!!!

Sziasztok!

     Nem fogjátok elhinni mi történt!!! Freddie Prinze, Jr. szivigsértette az animefanokat azzal, hogy az animéket "Japanimáció"-nak nevezte ("Japanimation").

     STFUandPLAY-es kollegánk, Romudeth irta meg a következőket: "Ahogy azt már nyilván tudod, ha rendszeresen jársz az oldalra, hogy van itt egy Mass Effect anime, ami hamarosan kijön. Freddie Prinze, Jr pedig azzal hálalja meg James Vega szerepét, hogy szerepet vállalt a népszerűsitő körúton. Az interjúk során, amikor az egykori kedvenc animéiről beszélt többször használta a "Japanime" és a "Japanimáció" kifejezéseket ezekre. Ugye ezzel nincs semmi gond? Úgy tűnik mégis van, mert egyszerűen lesokkolta az animerajongókat."

     Most komolyan? Ezt muszáj? Az anime szubkultúra már évek óta hadilábon áll at őt biráló és háttérbe szoritani kivánó ellenzékkel. Ha kiderül, hogy egy hiresség támogatja a dolgot, akkor első dolgunk... nem, nem az, hogy örüljünk neki, hanem, hogy támadjuk hátba a perszonifikált szóhasználatért... Logikus lépés, nem? Persze azzal semmi baja senkinek, hogy angol neveket kapnak az animehősök... Hm...

    Shame on U, felülirotthoz hasonló animefanok!






Akane-chan, XOXO

2012. november 6., kedd

Afganis-tan


    A normális ember aki olvassa a blogot jogossan megkérdezhetné , hogy mi köze van Afganisztánnak az animékhez és a japán kultúrának. 
A válasz az , hogy van Afganis-tan nevű irtó aranyos manga . A Sansa Books adta ki 2005-ben . 
Egy Yonkoma mangáról van szó , rövid, 1 fejezetes ... és nem tudom eléggé hangsúlyozni , hogy milyen aranyos , és a grafikája is lenyűgözően egyszerű
A szereplők:

Afganis-tan (Afganisztán) : . Szerencsétlen leányzó, akit erős jellemű szereplők vesznek
körül.
Pakis-tan (Pakisztán) : egy kérkedő nőszemély, aki rendszerint magányosnak érzi magát Kashmir miatt. Van egy húga messze távol tőle. Kedveli Afganis-tant.
Uzbekis-tan (Üzbegisztán) : makacs és örök vesztes, gyakran keveredik vitába Pakis-tannal. Imádja az orosz "nővérkéjét".
Tajikis-tan (Tádzsikisztán) : igazi "hangulatember", gyorsan változik a hozzáállása.
Kyrgyzs-tan (Kirgizsztán) : gyors gondolkodású és éles nyelvű.
Turkmenis-tan (Türkmenisztán) : rejtélyes , soha nem tudni mi jár a fejében.
Meriken (Amerika) : a leggazdagabb szomszéd. Nagy harcos és nagyon magabiztos az ítélkezéseit illetően.
Al-Nyaida (Al-Kaida) : egy csapat kóbor macska, aki csak bajt okoz a szomszédságban. Afganis-tan házában tétlenkednek, amikor nincs otthon.


 Itt elolvashatjátok!!

Naruto Storm 3: Gokunak öltözött Naruto akcióban

Sziasztok!

     Nem azért irok, hogy szaporitsam a szót, az nem az én terepem (ugyanmár, dehogynem az enyém, hiszen most is azt teszem), hanem rögtön meg is szeretném nektek mutatni mit találtam az néhány perccel ezelőtt!!!

     Képzeljétek magatokat Párizsba. Megvan? Most képzeljétek magatokat a Párizsi JátékHétre. Megvan? Ha igen, akkor már helyben is "lennénk", hogy kipróbáljuk a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3-at. Ha már ki akarjuk próbálni, akkor pedig miért ne választanánk karakternek Narutót, aki csak a mi kedvünkért Gokunak öltözött. És ha már ezt is megtettük, akkor miért ne próbálnánk ki vele a kétkezes Rasengan-t, ami nem csalás, nem ámitás, de tenyleg nagyon hasonlit a Kamehameha-ra. Hihi.

     Azok kedvéért, akiknek gyenge a fantáziája és nem tudja ezt elképzelni, annak itt egy videó, hogy segitsen: 
     Remélem ti is arra gondoltok, amire én! Aki nem biztos, hogy ugyanarra gondol, az nyugodtan irja meg kommentbe, hogy egyeztethessünk.

Akane-chan, XOXO

A láng alchimista napjai :)

  A szomorú hirek után itt van egy vidám dolog. :))

Nem tudom , hogy ki hogy van vele de én nagyon szeretek fanfictiont olvasni és találtam egy igazi remekművet ami minden szomorgót fel tud viditani :) , ezért ugy gondoltam , hogy megosztom veletek , én már jű párszor elolvastam és minidg végig nevettem : http://www.fanfiction.net/s/4236567/1/Honou-no-Renkinjutsushi
Jó olvasást:)

Egy orosz fiu öngyilkos lett egy anime miatt

   Ezt a kijelentést a britt Daily Mail pénteken tette közzé. A történet a 14 éves Leonid Hmelevről szól. Leonid Hmelev  a Naruto Shippuuden egyik része után öngyilkosságot követett el. Leugrott lakásuk erkéjéről. A rész arról szólt , hogy Uchiha Itachi veszít testvére ellen és meghal. A fiú megnézte a részt , aztán egy internetes közösségi portálon üzenetet hagyott , hogy tervezi a véget. A fiú holttestét két nap után találták meg . Az apja álitása szerint a fiú nem mindig tudott a valóság és a kitaláció között.
         Mindenki döntse el , hogy mennyi az igazság és mennyi a hazugság a történetben .
Az UNICEF és a The New York Times jelentése szerint a tinédzserkori öngyilkosságok számát tekintve Oroszország áll a harmadik helyen (100.000-ből 22), azért ez sem egy elhanyagolható információ . 


Az én véleményem az , hogy én is szerettem Itachit és végigsírtam azt a részt , de azért öngyilkos nem leszek. Szóval a gyerekkel nem volt teljesen épp lelkivilágú. Amúgy csak én hiányolom az anya nyilatkozatát és jelenlétét az ügyben ?! Nem lehet , hogy családi probléma volt az egész?
 Lehet , hogy a rész hangulata is olyan , de egy akármilyen hasonló hangvételű könyv sem ártott volna kevésbé neki . A könyveket mégis ugyanúgy olvashatjuk , de az animét viszont betiltanák - én szeretek könyvet olvasni  még mielőtt valaki arra gondolna , hogy nem -.
Azért részvétünk a családnak és nagyon sajnáljuk ami történt , mert nem szabadott volna megtörténnie. :(

2012. november 2., péntek

An Cafe koncert

Remek hirem van megint számotokra , An Cafe koncert lesz Budapesten, a Club 202 -ben .
Egyéb informácio és jegyfoglalás itt  
Szerintem kihagyhatatlan ajánlat - kitudja mikor önnek megint - . 
Hachiko -sama